MOTOFEN tablete

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 14 Noiembrie 2018

Difenoxin hidroclorit cu sulfat de atropina

Indicatii

Tratamentul diareei non specifice acute. Episoade acute in diareea functionala cronica.

Contraindicatii

Diaree data de escherichia coli, Salmonella, Shigella; colite pseudomembranoase datorate administrarii antibioticelor cu spectru larg; icter; copii sub 2 ani; hipersensibilitate la difenoxin si atropina. lactatia.

Precautii

Utilizati cu precautie in colite ulcerative, afecta hepatice / renale, lactatie, sau la pacientii ce primesc medicamente susceptibile de dependenta sau la cei dependenti. De obicei tratamentul dureaza mai putin de 48 h. Daca simptomele nu se reduc dupa acest interval, tratamentul se intrerupe.
Observatii pentru pacient – familie: Evitati activitatile ce necesita atentie sporita pana la trecerea efectului medicamentului. Folositi guma de mestecat fara zahar, dropsuri fara zahar pentru prevenirea uscaciunii mucoaselor. Nu lasati la indemana copiilor; poate fi letal daca se ingera. Nu se administreaza pe perioada lactatiei. Evitati consumul de alcool sau alte deprimante snc. Pot trece pana la 24-36 h pana la instalarea efectelor; inregistrati numarul, frecventa, caracteristicile scaunelor si anuntati daca simptomele persista mai mult de 5 zile.
Evaluarea si controlul terapiei: Investigati debutul, caracteristicile, frecventa scaunelor; identificati factorii declansatori. Observati semnele de deshidratare (slabiciune, scadere in greutate, febra, diureza scazuta) sau de dezechilibru electrolitic (slabiciune, iritabilitate, anorexie, greata, aritmii). Efectuati culturi din scaun. Monitorizati functia hepatica; poate apare disfunctie hepatica cu evolutie pana la coma.
Supradozarea:Simptome: initial, piele si mucoase uscate, hipertermie, tahicardie. Apoi, reflexe hipotone, nistagmus, mioza, letargie, coma, depresie respiratorie, (poate apare la 30 h dupa ingestie) Tratament: naloxone pentru depresia respiratorie, spalaturi gastrice, ventilare asistata.
Interactiuni medicamentoase: Agentii anxiolitici, barbituricele, etanolul si narcoticele potenteaza efectul depresor asupra SNC. Inhibitorii MAO pot precipita crize hipertensive.

Reactii adverse

Gastro-intestinale: greturi si varsaturi, durere epigastrica, constipatie. SNC: ameteala, cefalee, iritabiliatate, confuzie. Oftalmic: tulburari de vedere, senzatii de arsura. Datorita continutului de atropina, nu apar efecte adverse anticolinergice, decat poate la copii.

Actiune

Antidiareic. Atropina este incorporata pentru prevenirea supradozarii voluntare. Difenoxinul este metabolitul activ al difenoxilatului si este activa la 1/5 din doza de difenoxilat. Incetineste tranzitul intestinal prin efect local asupra peretelui tubului digestiv. Concentratii plasmatice maxime: 40-60 min. Medicamentul si metabolitii sai sunt excretati prin urina si fecale.

Mod de administrare

Tablete: Adulti, initial: 2 tablete (2 mg difenoxin); apoi 1 tableta dupa fiecare scaun, sau 1 tableta la 3-4 h la nevoie, maxim 8 mg (8 tablete)/24 h.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Toate femeile au o sansa de a slabi si a ramane suple cu numai 4 tablete

Este daunatoare tableta pentru copii?

Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii?

SPIRULINA STAR tablete – supliment alimentar ayurvedic

33% CADOU la complexul de vitamine si minerale Alive! (fara fier)

Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti”

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural!

Durerea toracica - tratament

7 motive ca sa alegi produsul natural SystemWell pentru intarirea imunitatii

Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

Suplimente pentru un sistem imunitar puternic

Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007