DICLO 75 VON CT, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
- algiile puternice in formele degenerative de reumatism - poliartrita cronica.
- spondilita anchilozanta (morbus Bechterewi), artrozele, spondiloartrozele, nevritele si nevralgiile in sindromul cervical si lumbagiile.
Contraindicatii:
Hipersensibilitatea la diclofenac sau anestezice locale de tip amidic, afectiunile mieloide, ulcerul gastric si duodenal, colita ulceroasa, boala Crohn, la copii, ultimul trimestru al sarcinii, insuficienta cardiaca decompensata, blocul A-V de gradul II sau III, bradicardia.
Precautii:
In tratamentul de durata sunt posibile ulcere, hemoragii si perforatii gastro-intestinale, in special la fumatori, alcoolici si virstnicii cu patologiii gastro-intestinale in antecedente, hematologice sau afectiuni ale coagulabilitatii.

A controla diureza la bolnavii cu insuficienta cardiaca, ciroza hepatica, nefroza cronica.
Reactii adverse:
- greata,
- epigastralgii,
- ulcer gastro-duodenal,
- hemoragii digestive sau perforatii,
- astenie,
- insomnie,
- irascibilitate,
- vertij,
- cefalee,
- bronhospasme,
- eczema,
- reactii anafilactice (ca exceptie),
- convulsii.
Supradozaj:
- cefalee severa,
- agitatie motorie,
- irascibilitate,
- ameteli,
- convulsii.

Tratament: lavaj gastric, carbune activat, terapie simptomatica.
Interactiuni cu alte medicamente:
Diclofenacul sodic creste toxicitatea altor antiiflamatoare nesteroidiene, anticoagulantelor directe si indirecte, digoxinei, pentoxifilinei, metotrexatului, ciclosporinei, interferonului alfa, litiului, antitromboticelor, scade eficacitatea diureticelor.

Citeste si despre:

Boala von Willebrand Sindromul Von Hippel-Lindau - cauze, diagnostic, tratament Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Alimente care nu trebuie tinute in frigider Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie O noua generatie de lentile fotocromice Boala Hippel-Lindau Cafeina Betablocante adrenergice Orbirea sau cecitatea Neurofibromatoza
Cere sfatul medicului ×