DEXTROSTAT, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Actiune trerapeutica
Are efect snc mai puternic si actiune periferica mai scazuta decat amfetaminele; dextroamfetamina are mai putine efecte adverse CV. Dupa administrarea PO, se absoarbe complet in 3 h. Durata, Se excreta in urina. Acidifierea creste excretia, in timp ce alcalinizarea urinei o scade.
Indicatii
Deficit de atentie cu hiperactivitate la copii intre 3-16 ani. Narcolepsie.

Contraindicatii
lactatia. Folosirea in obezitate.

Precautii
Potential ridicat de abuz. Folosirea pe termen lung poate determina dependenta. Nu se recomanda administrarea capsulelor retard la copii sub 6 ani cu deficit de atentie, si a comprimatelor la copii sub 3 ani. Dozele pentru narcolepsie nu a fost determinate la copii sub 6 ani. La administrarea tabletelor in deficit de atentie si narcolepsie, prima doza se administreaza dimineata si alte 1-2 doze adiitionale la intervale de 4-6 h. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Daca se administreaza inhibitori de MAO, se asteapta 14 zile dupa oprirea tratamentului pana la inceperea administrarii dextroamfetaminei.
Observatii pentru pacient familie
Nu striviti si nu mestecati comprimatele. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita pe durata tratamentului. Masurati saptamanal greutatea corporala, pentru a va asigura ca nu apar scaderi semnificative. La copii masurati inaltimea si ritmul de crestere. Asigurati o alimentatie corespunzatoare pentru a preveni scaderile ponderale.
Evaluarea si controlul terapiei
Evaluati si monitorizati pe toata durata terapiei ECG, analizele uzuale de laborator, semne vitale, greutatea si inaltimea.
Mod de administrare
Deficit de atentie la copii
- Copii 3-5 ani- 2,5 mg/zi; se creste doza cu 2,5 mg/zi la intervale de 1 saptamana pana se obtine un raspuns optim.
- Copii peste 6 ani: 5 mg 1-2 ori/zi, crescand doza cu 5 mg/zi la o saptamana pana al obtinerea raspunsului optim. Dozele rar depasesc 40 mg/zi.
Narcolepsie
- Adulti si copii peste 12 ani, initial: 10 mg/zi, crescand doza cu 10 mg/saptamana. Doza se reduce daca apar efecte adverse.
- Copii intre6-12 ani, initial: 5 mg/zi; doza se creste cu 5 mg/saptamana pana la obtinerea efectelor dorite, fara a depasi 60 mg/zi.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Opiu Otoscleroza Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul
Cere sfatul medicului ×