CLEMASTIN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Clemastin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Blocheaza receptorii H1-histaminergici. Are actiune antihistaminica, antipruriginoasa si antiexsudativa, reduce permeabilitatea capilarelor pentru o perioada de pana la 12 ore. Manifesta efect anticolinergic si hipnotic.

Rinita alergica si vasomotorie, polinozele, pruritul, urticaria, dermatozele alergice, eritemul medicamentos, dermatita de contact, neurodermita, edemul angioneurotic (Quinke), reactiile anafilactice, profilaxia raului de miscare, medicatia preanestezica. Profilaxia reactiilor alergice in cercetarile cu substante radiocontraste.

Mod de administrare

Adulti cate 1 mg de 2 ori pe zi (dimineata si seara) sau 2 mg s.c. sau i.m. In cazuri grave doza poate fi marita pana la 3-4 mg/zi. In scopuri profilactice se administreaza 2 mg imediat inainte de interventia care poate fi asociata de reactii alergice (medicamente, substante radioopace). Copii 6-12 ani cate 0,5 mg dimineata si seara. Pentru cresterea poftei de mancare cate 1 mg de 3 ori pe zi in timpul meselor. Ca antimigrenos 4 mg in debutul crizei, apoi cate 1 mg de 4-6 ori pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sarcina (se administreaza numai in cazuri exceptionale).

Interactiuni medicamentoase

Creste efectul inhibitorilor SNC, alcoolului, anticolinergicelor, inhibitorilor de MAO.

Precautii

In glaucom, ulcerul peptic stenozant, hipertrofia de prostata se va administra cu precautie. La varstnici provoaca ameteli, hipotensiune arteriala si sedatie. Conducerea vehiculelor si lucrul care cere vigilenta (preparatul se va administra in doza tolerata bine). Consumul bauturilor alcoolice este contraindicata pe toata perioada tratamentului.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie 4 Ingrediente Benefice pentru Pregatirea unui Corp de Vara Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×