Ciclamatii (E 952)

Prospect

Publicat: 14 Decembrie 2009 | Actualizat: 14 Noiembrie 2018

Puterea de indulcire a ciclamatilor variaza in limitele 30 - 80, in functie de produsul alimentar. La concentratii mari, gustul dulce al ciclamatilor este afectat de o componenta reziduala neplacuta. Cel mai utilizat ciclamat este ciclamatul de sodiu. In amestec cu zaharina ciclamatul prezinta un sinergism accentuat.

Se utilizeaza in fabricarea bauturilor racoritoare, fabricarea biscuitilor si a produselor de patiserie, a gemurilor si a conservelor de fructe. Datorita puterii de indulcire relative reduse, avand in vedere dozele maxime admise in produsele alimentare, este necesara asocierea ciclamatilor cu alti indulcitori.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Invata sa fii sprintenInvata sa fii sprinten

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Despre ochi si vedere: mit si adevar

Factori de risc in dezvoltarea cancerului

Protocol de practica in poliartrita reumatoida

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Vitamina D poate reduce riscul de agravare a infectiilor respiratorii 

Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici

Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc

Adevarul despre indulcitorii artificiali: te ajuta sa slabesti sau iti afecteaza sanatatea?

Indulcitorii artificiali - sanatosi sau nu?