BILOBIL, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Bilobil si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Bilobil Forte este recomandat ca tratament simptomatic la varstnici pentru tulburari ale circulatiei sanguine si functiilor cerebrale ce apar odata cu varsta, manifestate ca: tulburari de memorie, scaderea capacitatilor intelectuale, indispozitie si anxietate, ameteala, tinitus, tulburari ale somnului. De asemenea, este recomandat in afectiunile circulatorii cronice ale extremitatilor (arteriopatiile obliterante cronice ale membrelor inferioare si in sindromul Raynaud) la debut.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Bilobil exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Bilobil 40 mg se administreaza pe cale orala, dupa masa, cu apa.

Adulti (inclusiv varstnici): doza zilnica recomandata este de o capsula Bilobil 40 mg (40 mg extract uscat de Gingko Biloba) de 3 ori pe zi.

Tulburarile de origine vasculara ale acuitatii vizuale si campului vizual:

Doza recomandata este de 1 capsula Bilobil 40 mg, de 3 ori pe zi.

Copii cu varsta sub 12 ani: medicamentul nu este recomandat datorita datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea; in plus, la acesta grupa de varsta, nu exista indicatie de tratament.

Tratamentul trebuie continuat pentru cel putin 12 saptamani. Primele rezultate se pot observa dupa aproximativ 4 saptamani de tratament.

Dupa tratamentul de baza, continuarea tratamentului si dozele vor fi stabilite in functie de particularitatile fiecarui caz.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Bilobil

Pot apare simptome gastrointestinale, incapacitate de concentrare si cefalee.

Daca uitati sa utilizati Bilobil

Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Bilobil nu se va administra daca ati avut reactii de hipersensibilitate (alergie) la extractul din frunze de Ginkgo biloba sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Precautii

In caz de hipersensibilitate administrarea Bilobil se va intrerupe.
Nu este recomandata utilizarea capsulelor de Bilobil la copii.
Parahidroxibenzoatii sunt cunoscuti pentru determinarea fenomenelor alergice (urticarie). Ei determina de obicei reactii de tip intarziat, ca dermatita de contact. Rareori determina reactii de tip imediat, cu urticarie si bronhospasm.

Interactiuni medicamentoase

Bilobil nu este recomandat a se administra concomitent cu acidul acetilsalicilic sau tratament
continuu cu anticoagulante. Administrarea concomitenta a acestor medicamente poate determina cresterea riscului de sangerare, datorita prelungirii timpului de coagulare.
Daca Bilobil este utilizat concomitent cu un antiepileptic, pragul convulsivant poate scadea, iar riscul de convulsii creste.

Informatii importante privind unele componente ale Bilobil

Bilobil 40 mg contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Colorantul azorubina (E 122) poate provoca reactii alergice.

Sarcina si alaptarea

Nu sunt disponibile date clinice legate de folosirea medicamentului in timpul sarcinii si alaptarii.
Cu toate ca studiile la animale nu au evidential efecte nocive asupra fatului, folosirea medicamentului la gravide sau mame care alapteaza nu este recomandata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bilobil poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In cazuri foarte rare, Bilobil poate provoca tulburari digestive usoare, cefalee sau reactii de hipersensibilitate la nivelul pielii.

Daca apare o reactie de hipersensibilitate, opriti administrarea capsulelor.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Bilobil

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Bilobil Forte dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius.
A se pastra in ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este extract uscat din frunza de Gingko Biloba. Fiecare capsula contine extract uscat din frunza de Gingko Biloba (35-67:1) [standardizat in glicozide ginkgoflavonice min. 9,6 mg si terpene lactonice (ginkgolide si bilobalide) 2,4 mg] 40 mg.

- Celelalte componente sunt: continutul capsulei: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; capsula: dioxid de titan (E 171), indigotina (E 132), azorubina (E 122), oxid rosu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172), gelatina.

Ambalaj

Bilobil se prezinta sub forma de capsule de culoare brun-ciocolatie, continand o pulbere brun-deschis pana la brun inchis, cu particule vizibile mai inchise la culoare.

Fabricant

KRKA, d.d., Novo mesto,
Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Acest prospect a fost aprobat in aprilie 2016

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Opiu Otoscleroza Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Beneficiile si perspectivele chirurgiei robotice Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul
Cere sfatul medicului ×