Recomandari

Alimentatia ultra-procesata: efecte asupra sanatatii
Alimentatia ultra-procesata: efecte asupra sanatatii
Substantele cancerigene din viata de zi cu zi
Substantele cancerigene din viata de zi cu zi
Reducerea aportului de sare din organism
Reducerea aportului de sare din organism
Amortirea degetelor si afectiunile asociate
Amortirea degetelor si afectiunile asociate
Stresul nu iti da pace? Iata 17 moduri prin care sa te relaxezi in doar 5 minute!
Stresul nu iti da pace? Iata 17 moduri prin care sa te relaxezi in doar 5 minute!

Nou pe SfatulMedicului

Dezechilibrele hormonale si cancerul Dezechilibrele hormonale si cancerul

Sistemul endocrin este alcatuit din glande endocrine dar si organe, care indeplinesc si alte roluri pe langa cea endocrina. Aceste glande endocrine si organe cu functie endocrina produc substante, care ajung in circulatia sangvina si actioneaza la distanta.

Oncologie
Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL?

Se vorbeste des despre grija pentru natura si pentru mediu. Incercam cu totii sa reciclam mai eficient, iar cand mergem la supermarket vrem sa punem cat mai multe alimente BIO pe lista de cumparaturi. Dar cand vine vorba de produse cosmetice, ce este de fapt o gama de produse naturale?

Dermatologie-Estetica
Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3

Doamna doctor Mihaela Bilic, medic primar specializat in diabet, nutritie si boli metabolice a subliniat importanta acizilor grasi OMEGA-3 in dieta zilnica intr-un material video publicat pe pagina personala de Facebook.

Diete-Nutritie
Riscul de tromboza asociat cancerului Riscul de tromboza asociat cancerului

Pentru ca sangele sa circule prin vase in forma sa lichida este necesar un echilibru intre componentele procoagulante si anticoagulante. Virchow a determinat cele 3 componente esentiale ale aparitiei trombozei: staza, hipercoagulabilitatea si disfunctia vasului.

Oncologie
Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare

Infectiile recurente ale tractului urinar reprezinta o problema semnificativa in domeniul sanatatii femeilor, fiind definite ca 2 infectii in 6 luni sau 3 infectii intr-un an. In general, conform literaturii de specialitate, dupa un prim episod de infectie urinara, 3 din 10 femei vor dezvolta un nou episod in sase luni, iar 3 din 100 femei vor avea o a doua recidiva in sase luni.

Ginecologie
Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie

Pierderea auditiva, cunoscuta si sub numele de hipoacuzie, afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Pentru cei care traiesc cu hipoacuzie, comunicarea si participarea la activitati sociale pot fi dificile. Sprijinul oferit din partea celor dragi persoanelor care sufera de hipoacuzie le poate imbunatati calitatea vietii.

ORL
Trauma sonora - impactul zgomotelor asupra sanatatii auditive Trauma sonora - impactul zgomotelor asupra sanatatii auditive

Trauma sonora este o leziune a urechii interne ce apare in urma expunerii la sunete cu intensitate crescuta. Sunetul intens este sunetul cu multi decibeli. Trauma sonora, numita si trauma acustica, poate aparea fie in urma expunerii la un sunet foarte puternic brusc, fie la sunete cu intensitate semnificativa pe perioade lungi de timp.

ORL
Anevrismul de artera carotida - riscuri si tratament Anevrismul de artera carotida - riscuri si tratament

Anevrismul de artera carotida reprezinta o dilatare intr-una dintre cele doua artere carotide. Arterele carotide sunt responsabile de vascularizatia creierului, capului, fetei si gatului.

Cardiologie
Angina herpetica, o infectie virala comuna Angina herpetica, o infectie virala comuna

Angina herpetica este o infectie virala ce se raspandeste rapid in special intre copii, in comunitati precum gradinita sau scoala. Infectia produce febra inalta si afte bucale ce pot fi dureroase.

ORL
Relatia dintre bolile autoimune si cancer Relatia dintre bolile autoimune si cancer

Bolile autoimune apar datorita unui raspuns inadecvat al organismului la propriile antigene. Astfel acestea sunt recunoscute ca nefacand parte din organism si se declanseaza raspunsul imun cu aparitia de leziuni. Antigenul impotriva caruia este indreptat raspunsul imun poate sa fie o proteina, un carbohidrat sau un acid nucleic.

Oncologie
Cancerul nazo-faringian - cauze, diagnostic, stadii Cancerul nazo-faringian - cauze, diagnostic, stadii

Cancerul nazofaringian, cunoscut si drept carcinom nazofaringian, este un tip rar de cancer din sfera ORL. Acesta afecteaza tesutul ce conecteaza portiunea posterioara a nasului si a cavitatii bucale, regiune numita nazofaringe sau rinofaringe.

Oncologie
Narcisistul ascuns Narcisistul ascuns

Cunoscand trasaturile definitorii ale persoanelor cu tulburare de personalitate narcisistica, ne este greu sa ne imaginam ca un narcisist ar putea fi inhibat in abordare sau comportament. Si totusi, narcisistul ascuns este acea persoana care, desi poate fi retras sau intravertit, scopurile si obiectivele sale sunt aceleasi ca ale oricarui alt narcisist.

Psihologie-Psihiatrie
Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer

Poluarea aerului reprezinta una dintre principalele probleme cu care oamenii se confrunta la nivel global. De-a lungul timpului au aparut mai multe metode care sa combata aceasta problema, printre care si purificatoarele de aer. In ultima vreme, acestea au castigat popularitate.

Alergologie-Imunologie
Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt!

De la paine din ingrediente simple precum hrisca, meiul, orezul brun, quinoa, fulgii de ovaz sau faina de cocos pana la cozonaci, papanasi, gogosi, torturi si prajituri mult mai nutritive, indulcite pe baza de indulcitori naturali nerafinati, in lucrarea Nicoletei Lupu, numita ”Pe taramul lui Fara” veti gasi toate instrumentele si informatiile necesare

Alergologie-Imunologie
Pregatirea inainte de investigatii medicale Pregatirea inainte de investigatii medicale

Investigatiile medicale realizate pentru diagnostic, pentru monitorizare sau in cadrul unui bilant terapeutic sunt diverse si fiecare necesita anumite conditii. Desi pot parea complicate, aceste cateva reguli ce trebuie respectate sunt logice si fac o diferenta foarte mare in ceea ce priveste acuratetea examinarii.

Medicina Generala
Cere sfatul medicului ×