Afectiuni probabile

Amigdale hipertrofiate - Cresterea in volum a amigdalelor palatine (formatiuni limfoide situate la baza limbii) aparuta de regula ca urmare a unor infectii repetate.

Deviatie de sept - Deviatia de sept apare cand cartilajul sau osul care separa cele doua nari nu are o pozitie dreapta. Un sept incovoiat poate determina aparitia dispneei (respiratie dificila). Aceasta afectiune poate duce la dezvoltarea sforaitului si a apneei de somn (oprirea respiratiei pentru o scurta perioada in timpul somnului). Septul poate fi deviat din nastere (congenital) sau ca urmare a unei lezari, ca de exemplu ruperea nasului. Se poate, de asemenea, incurba dintr-o parte in alta ca urmare a inaintarii in varsta. La majoritatea oamenilor, septul este deviat cateva grade. Septoplastia este necesara numai cand dispneea sau sforaitul nu se remediaza fara tratament chirurgical.

Vegetatii adenoide (polipi) - Hipertrofia unei formatiuni limfatice (amigdala lui Luschka, situata pe faringele superior, in spatele cavitatilor nazale), afectiune frecventa la copii, cunoscuta impropriu sub denumirea de polipi.

Uvula bifida - Malformatiei a uvulei (omusorul - formatiune pediculata situata in partea posterioara a palatului moale al cavitatii bucale) care este despicata in doua.

Palat moale mare - Anomalie a palatului moale (partea posterioara a cerului gurii) care este mai mare decat in mod normal.

Cornete nazale hipertrofiate - Hipertrofia (cresterea in volum) a unor proeminente ale scheletului cartilaginos al nasului.

Cere sfatul medicului ×