Afectiuni probabile

Reflux gastro-esofagian - afectiune datorata unei disfunctionalitati a sfincterului cardia si consta in inchiderea incompleta a sa, ceea ce va permite continutului gastric sa urce in esofag. Cardia este sfincterul situat la limita dintre esofag si stomac, este de forma unui inel muscular care se comporta asemenea unei valve permitand in mod normal trecerea alimentelor si a lichidelor doar intr-un sens: de la esofag la stomac.

Scleroza sistemica - Afectiune cu semne cutanate variabile, caracterizate printr-o ingrosare indurata a tegumentului si manifestari viscerale multiple.

Sarcina - Totalitate a fenomenelor care se desfasoara intre fecundatie si nastere, in timpul carora embrionul: apoi fatul, se dezvolta in uterul matern. Sarcina dureaza in medie 9 luni, grupate in trei trimestre, adica 273 zile plecand de la data fecundatiei.

Spasm esofagian difuz - Reprezinta o contractie esofagiana neregulata, necoordonata si uneori puternica. In mod normal, contractiile esofagului sunt coordonate, determinand deplasarea alimentelor din esofag in stomac. Spasmul esofagian poate impiedica ajungerea alimentelor in stomac, acestea blocandu-se la nivelul esofagului.

Ulcer gastric - Ulcerele peptice sunt leziuni la nivelul mucoasei gastrice (a stomacului) sau a mucoasei intestinului subtire superior (duodenului). Aceste leziuni apar atunci cand secretiile gastrice - care contin acid clorhidric si o enzima numita pepsina - irita si lezeaza mucoasa stomacului. Secretiile gastrice pot afecta si esofagul. Ulcerele peptice din mucoasa gastrica se numesc ulcere gastrice.

Post gastrectomie partiala - Ablatie chirurgicala partiala a stomacului. Gastrectomia partiala indeparteaza doar antrul (partea inferioara) a stomacului, sau cele doua treimi inferioare sau chiar patru cincimi inferioare ale acestuia; chirurgul realizeaza apoi o anastomoza intre partea restanta a organului si duoden (prima parte a intestinului subtire) sau o ansa de jejun, portiunea gastrica destinata sa fie legata de intestin fiind in prealabil ingustata cu scopul de a evita o golire prea rapida a stomacului (sindromul de inundare jejunala).

Cere sfatul medicului ×