Afectiuni probabile

Extrasistole atriale sau ventriculare - Contractie cardiaca anormala, survenind in mod prematur in cursul ciclului cardiac, fiind determinata de hiperexcitabilitatea unei zone situate la nivelul peretilor atriali, respectiv ventriculari.

Disociatie atrio-ventriculara cu bloc - Tulburare de conducere cardiaca, caracterizata prin contractia atriala independenta de contractia ventriculara.

Flutter atrial - Tulburare a ritmului cardiac afectand atriile, care se contracta in mod regulat si coordonat cu o frecventa ridicata (aproximativ 300 ori pe minut), numai unele batai fiind transmise si la ventriculi.

Fibrilatie atriala controlata - Fibrilatia atriala controlata medicamentos. Fibrilatia atriala este o tulburare a ritmului cardiac caracterizata prin disparitia ritmului cardiac normal, inlocuit prin contractii rapide (400-600 /minut)  si ineficace pentru atrii, provocand contractia neregulata si adesea rapida a ventriculelor.

Aritmie sinusala - Tulburare a ritmului normal al inimii, determinat de nodul sinusal.

Puls alternus - Se caracterizeaza printr-un puls regulat ca ritm si cu o amplitudine alternanta a undelor: dupa fiecare pulsatie normala, urmeaza una mai slaba. Se datoreaza unei variatii in forta contractila a ventriculului stang, de obicei datorita unei afectari severe a functiei ventriculului stang.

Puls paradoxal - Se caracterizeaza prin scaderea  intensitatii pulsului in inspir. Poate apare in caz de tamponada cardiaca, pericardita constrictiva si boli pulmonare obstructive.

Cere sfatul medicului ×