Afectiuni probabile

Tumori cerebeloase - Tumori ale cerebelului (parte a encefalului situata in regiunea posterioara si inferioara a emisferelor cerebrale cu rol important in reglarea miscarilor - creierul mic).

Tumori cerebrale - Formatiune aparuta ca urmare a multiplicarii necontrolate a celulelor la nivelul creierului.

Scleroza multipla
- Afectiune neurologica cronica, demielinizanta, care afecteaza sistemul nervos central, in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici.

Anevrismul arterei bazilare - Dilatare localizata a peretelui vascular al arterei bazilare.

Tromboza arterei bazilare - Obstructia printr-un tromb (cheag de sange) a lumenului arterei bazilare.

Meningita bazilara - Inflamatia meningelor si modificarea sau nu a lichidului cefalorahidian pe care acestea il contin intre ele. Numeroase afectiuni pot fi insotite de o reactie inflamatorie a meningelui, ca bolile canceroase sau conectivitele (lupus eritematos, sarcoidoza etc.). Totusi, meningitele cele mai frecvente sunt infectioase; clasificate in doua grupe dupa cum lichidul cefalorahidian este purulent sau limpede.

Siringomielie - Boala rara caracterizata prin prezenta in maduva spinarii a unei cavitati lichidiene patologice independente de canalul ependimului. Cavitatea este localizata in substanta cenusie, in centrul partii de sus a maduvei; ea distruge fibrele nervoase care deservesc sensibilitatea pielii la temperatura si la durere.

Ataxia Friedreich  - Boala degenerativa ereditara a maduvei spinarii, ce debuteaza in general la pubertate si este progresiva. Desi foarte rara, este cea mai frecventa dintre degenerescentele spinocerebeloase (afectand maduva spinarii si creierul mic). Debuteaza de regula prin dificultati la alergat si la mers. Simptomele cele mai caracteristice se observa cativa ani mai tarziu: ataxie (incoordonarea miscarilor), pareza (diminuarea fortei musculare) predominant la membrele inferioare, abolirea reflexelor, afectarea sensibilitatii profunde (subiectul, cu ochii inchisi, nu poate spune in ce pozitie se gaseste). Acestor semne neurologice li se asociaza un sindrom dismorfic, constituit de cele mai multe ori din scobirea mai accentuata a boltei plantare, mai putin frecvent printr-o cifoscolioza (deformarea coloanei vertebrale). In plus, mai exista si tulburari ale ritmului cardiac.

Cere sfatul medicului ×