Afectiuni probabile

Sindrom temporomandibular - Numit si difunctie temporomandibulara, se caracterizeaza prin durere la nivelul mandibulei si dificultati la inghitit si la vorbit. Cea mai frecventa cauza a afectiunii este stresul emotional.

Faringita streptococica -
Este o infectie bacteriana a peretelui posterior al faringelui si a amigdalelor. Tesuturile sunt iritate si inflamate cauzand subit durere severa a gatului. Infectia streptococica a gatului se transmite de la o persoana la alta. Cand o persoana care are o infectie cu streptococ la nivelul gatului, respira, tuseste, stranuta, picaturi mici de saliva ce contin streptococi, se raspandesc in aer si pot fi inspirate de alte persoane.

Carii dentare - Boala ce distruge structurile dintelui, evoluand de la periferie (smalt) spre centrul dintelui (pulpa dentara). In prezent, in regiunea pariziana, de exemplu, un adolescent de 12 ani prezinta in medie 4 carii. Aceasta incidenta este probabil consecinta abundentei crescande a alimentatiei cu glucide.

Nevralgie glosofaringiana -
Este o afectiune mai putin frecventa, in care durerea, unilaterala, apare la nivelul faringelui, amigdalelor, la baza limbii sau in profunzimea urechii. Factorii declansatori sau precipitanti sunt deglutitia, masticatia, vorbitul sau cascatul.

Nevralgia de trigemen (tic douloureux) - Este o boala neurologica ce se manifesta prin crize frecvente de durere foarte violenta. Initial atacurile sunt de scurta durata si de intensitate medie, insa boala poate progresa producand crize din ce in ce mai lungi, mai frecvente si mai intense. Atacurile dureroase pot fi spontane sau declansate de stimulari usoare ale fetei precum activitatile legate de igiena personala – spalat, ras, aplicarea machiajului.

Cere sfatul medicului ×