Recomandari

Stresul nu iti da pace? Iata 17 moduri prin care sa te relaxezi in doar 5 minute!
Alimente si medicamente care nu trebuie amestecate
Rolul acizilor grasi in alimentatie. Ce cantitate este indicata pentru consum?
Palpitatiile – cand devin un motiv de ingrijorare?
Recipientele din plastic - de ce sunt periculoase si cat de grav ne pot imbolnavi

Nou pe SfatulMedicului

Narcisistul grandios Narcisistul grandios

Asa cum spune Alena Scigliano, psihoterapeut, autor, vorbitor si expert clinic in abuzul narcisic, „Narcisistii grandiosi sunt de obicei acei narcisisti care sunt extravertiti, mai mareti decat viata, carismatici si care ii atrag pe altii pe orbita lor. Ei sunt cei cu care vrei sa fii in preajma si care te fac sa te simti privilegiat atunci cand vor sa fie in preajma ta.

Psihologie-Psihiatrie
Vestibulita nazala Vestibulita nazala

Vestibulita nazala este o infectie a vestibulului nazal, acea portiune anterioara a nasului ce se deschide prin narine. Apare frecvent asociata unor alte infectii precum foliculita nazala. Vestibulul nazal este portiunea vizibila din interiorul nasului, ce contine foliculii de par si este impartit de catre septul nazal in doua jumatati: stanga si dreapta.

ORL
Tratamentul oncologic in cancerul de prostata Tratamentul oncologic in cancerul de prostata

Cancerul de prostata este una dintre cele mai frecvente afectiuni la nivel european. Acesta afecteaza in principal barbatii cu varsta cuprinsa intre 45 si 60 de ani. Este si una din cele mai frecvente cauze de mortalitate legate de cancer datorita numarului mare de cazuri. Totusi cancerul de prostata are un prognostic destul de bun.

Oncologie
Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor

Bacopa monnieri (isopul de apa) este o planta folosita de secole in medicina ayurvedica, fie in mod izolat, fie in combinatie cu alte plante medicinale. Se considera ca are efecte de stimulare a memoriei si invatarii, efecte sedative si, printre altele, proprietati antiepileptice.

Medicina alternativa
Alimentatia ultra-procesata: efecte asupra sanatatii Alimentatia ultra-procesata: efecte asupra sanatatii

Termenul de ultra-procesat se refera la alimentele care au fost supuse unui proces extensiv de prelucrare industriala, de obicei pentru a le extinde durata de valabilitate, a le imbunatati gustul sau textura si a le face mai convenabile pentru consum. Aceste alimente tind sa contina aditivi, conservanti si alte ingrediente adaugate pentru a le imbunatati calitatile organoleptice si pentru a creste atractivitatea lor comerciala.

Diete-Nutritie
Amortirea degetelor si afectiunile asociate Amortirea degetelor si afectiunile asociate

Amorteala degetelor poate aparea in diverse contexte patologice, in acelasi timp putand fi chiar inofensiva, fara sa indice o afectiune de fond. Amortirea degetelor se manifesta prin senzatia de pierdere partiala sau totala a sensibilitatii degetelor.

Neurologie
Acneea fungica - cauze, simptome, tratament Acneea fungica - cauze, simptome, tratament

Acneea fungica este o patologie cutanata comuna, ce apare atunci cand foliculii de par se infecteaza cu o ciuperca sau un fung numita Malassezia. Astfel, acneea fungica se mai numeste si foliculita Malassezia. Precum alte forme de acnee, acneea fungica produce papule rosiatice, mici, numeroase pe suprafata pielii. Pot aparea pustule, pline cu puroi, puncte negre si albe.

Dermatologie-Estetica
Substantele cancerigene din viata de zi cu zi Substantele cancerigene din viata de zi cu zi

Carcinogenii sunt substante, care cresc riscul de cancer. Pana in acest moment au fost decoperiti in jur de 500 de carcinogeni posibili, probabili si certi. ADN-ul reprezinta baza pentru producerea de proteine din organism. Atunci cand un carcinogen afecteaza aceasta productie de proteine, celulele normale pot sa se transforme in celule canceroase.

Oncologie
Teste care te ajuta sa afli daca esti predispus sa dezvolti cancer Teste care te ajuta sa afli daca esti predispus sa dezvolti cancer

Cancerul reprezinta o proliferare anormala de celule, ce poate dezvolta capacitatea de a metastaza in alte organe. Acesta a fost si este una din bolile, care genereaza mult stres si frica in randul pacientilor. Acest lucru este de inteles avand in vedere prognosticul nefavorabil al unor cazuri.

Oncologie
Ganglioni cervicali inflamati - cand si de ce apar Ganglioni cervicali inflamati - cand si de ce apar

Ganglionii limfatici sau nodulii limfatici sunt mici formatiuni ovalar-rotunde, pline cu limfa, cu rol de statie si colectare a limfei din organism. Vasele limfatice dreneaza limfa de la toate organele si structurile organismului, emergand catre numerosi ganglioni aflati pe traseul lor.

Endocrinologie
Timpan perforat – cauze si tratament Timpan perforat – cauze si tratament

Timpanul sau membrana timpanica este o structura flexibila, subtire, ce separa urechea externa de urechea medie. Cea de a treia portiune a urechii este urechea interna. Timpanul se poate perfora in cadrul unor infectii sau traumatisme cu afectare a urechii, iar simptomele apar intotdeauna.

ORL
Paine alba vs paine integrala Paine alba vs paine integrala

Exista o varietate mare de paine din care puteti alege atunci cand mergeti la supermarket, la piata sau la brutarii, insa cele mai populare doua variante la nivel mondial sunt painea alba si painea integrala. Desi ambele sunt facute din faina de grau, exista diferente importante in ceea ce priveste valorile nutritionale si beneficiile pentru sanatate a acestor doua tipuri de paine.

Diete-Nutritie
Asocierea dintre tiroidita Hashimoto si deficitul de vitamina D Asocierea dintre tiroidita Hashimoto si deficitul de vitamina D

Tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto) reprezinta o afectiune din ce in ce mai frecventa, determinata de un proces autoimun, in care celulele albe ale corpului si anticorpi antitiroidieni ataca si distrug foliculii tiroidieni, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale hipotiroidismului.

Endocrinologie
Infertilitatea de cauza feminina Infertilitatea de cauza feminina

Infertilitatea reprezinta imposibilitatea obtinerii unei sarcini dupa un an de contact sexual neprotejat la femeile cu varsta sub 35 de ani, sau in cazul femeilor peste 35 de ani, lipsa obtinerii sarcinii dupa 6 luni de contact sexual neprotejat.

Endocrinologie
Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale

Intr-o lume in care este adesea incurajata reprimarea emotiilor, BioSil isi asuma misiunea de a promova exprimarea emotionala autentica prin lansarea celei mai recente editii a campaniei #EmotiiReale - "Parts of You".

Dermatologie-Estetica
Cere sfatul medicului ×