Buna Ziua ! Va Rog Frumos, Un Sfat , Ce Pot Face , Sa Fiu Calma Sa Ma Pot Concentra ?

Anxietate Anxietate si stres Sindrom anxietate generalizata Atac de panica Anxietatea de performanta Stres post traumatic Tulburari psihice Tulburare de anxietate sociala
+5
Vezi toate grupurile

Postata de nuti_elen cu 6 ani in urma.

In ultimii ani am avut mai multe probleme familiale, operatie pe coloana, divort, anul trecut cei din familie au avut probleme de sanatate, in timp f scurt , unul dupa altul....stres continuu.....in urma operatiei, operatie nereusita....nu am facut fata si mi-am dat demisia, asa ca am pierdut titularizarea si am luat-o de la inceput fiind nevoita sa dau mereu examen pt a prinde un post (mentionez ca lucrez ca , educatoare )am luat si note peste 7 numai ca, anul trecut, in momentul cand mi s-a inmanat subiectul , nu am reusit nc macar sa-l citesc...vedeam pete, ameteam simteam ca ma sufoc , imi venea sa vomit, practic am ridicat tonul la supraveghetorii care verificau buletinele si am cerut sa ies din examen fara ca macar sa citesc subiectele...Afara, o colega care iesise inaintea mea, mi-a spus subiectele iar eu i-am spus in mare ce ar fi tb sa scrie..A doua zi, am realizat ce am facut....Acum , peste o saptamana , am din nou concursul de titularizare...am invatat, dar in momentul in care vad ca am uitat ceva ma panichez...tremur, imi vajaie capul, ametesc si nu mai ma pot concentra deloc..uit si pana cum ma cheama..credeti-maSa fie de vina asa zisa menopauza ? stresul ? ce sa fac ? ce sa iau inainte de examen, va rog mult , ajutati-ma ! nu mai vreau sa ma fac de rusine si de acest examen depinde viitorul meu !Va multumesc !

Adauga raspuns

Raspunsuri (9)

Psih. Stefania Budacu

acum 6 ani

Buna ziua! Ai facut atac de panica pe fondul unei stari accentuate de anxietate. Cauta un psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentala - si poti reusi. Nu intra pe medicatie psihiatrica, fara sfatul unui specialist competent! Daca doresti sa mai vorbim, ma poti contacta la adresa de mail stef.budacu@ adresa_web_filtrata
Toate cele bune!

Raspunde
 
0
 
nuti_elen

acum 6 ani

Va multumesc ! Si totusi, ce calmant as putea lua inainte de examen ?

Raspunde
 
0
 
Psih. Gabriela Miu

acum 6 ani

Buna ziua, multiplele probleme prin care ati trecut se pare ca si-au lasat amprenta asupra calitatii vietii dumneavoastra. Din pacate nu prea exista tehnici pe care sa le puteti aplica sau sfaturi care sa va ajute sa scăpați rapid de anxietate si acest lucru sa fie si de durata. Solutia, cred eu, este sa căutați sa vorbiti cu un psihoterapeut si impreuna sa găsiți calea de ieșire din situatie (Singura este mai greu, daca nu imposibil). Acest demers insa este de durata si nicidecum usor insa va poate ajuta sa va îmbunătățiți calitatea vietii. Numai bine va doresc!

Raspunde
 
0
 
nuti_elen

acum 6 ani

Va multumesc ! Si totusi, pana ajung la un specialist trebuie sa trec de examen....Deja sunt panicata....ce pastila , calmant pot lua, ca sa ma ajute cat de cat......Va rog mult..un raspuns..

Raspunde
 
0
 
Psih.dr.Gabriela Marin

acum 6 ani

Puteti sa luati de la farmaciile **** produsul naturist **** care se ia inainte de examene. Mult succes !

Raspunde
 
1
 
nuti_elen

acum 6 ani

Buna ziua ! Din pacate , nu am mai intrat pe "SfatulMedicului "i am mers la farmacie si am cerut ajutorul...am luat cipralex , dar , nu a functionat...in sensul ca , la examen aceeasi poveste....inca inainte de a intra , dimineata mi-a fost rau, transpiratii, memoria sa spun...incetosata..nu intelegeam nc ce mi se spune , la fata eram galbena...si nu ma opream din tremurat.....am scris ceva, dar ,nu-mi aduc aminte ce.....de ce mi se intampla ca, a doua zi, , la prima ora, ma trezesc din somn spunand rezolvarea subiectelor...Ce se-ntampla cu mine ?Va multumesc pt raspuns !

Raspunde
 
0
 
Psih. Delia Aldescu

acum 6 ani

Se pare ca inainte de a trece examenul este necesar sa intrati intr-un proces terapeutic. Credinta ca o pastila sau sfat va poate rezolva situatia nu este intemeiata. Problemele medicale de orice natura se rezolva in timp si la specialist.

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Laura Ciocoiu

acum 6 ani

Buna ziua,

Ce ati facut la examen? Cum a fost?
Din ceea ce povestiti aici, inteleg ca ati avut multe situatii dificile prin care ati trecut si ma gandesc ca sunteti o persoana foarte puternica daca ati trecut prin atatea...
Eu nu dau sfaturi, dar va recomand sa cautati si sa gasiti un psihoterapeut bun, care sa va ajute sa va recapatati increderea in dvs, ca sa reusiti sa mergeti mai departe, fiindca aveti resurse!

O zi minunata!

Raspunde
 
0
 
nuti_elen

acum 6 ani

In primul rand, va multumesc de intrebare , da, am reusit sa iau un 6 la scris dar nu indeajuns sa ma titularizez ( la scris tb minim 7 ) ; si totusi calculat cu nota de la inspectia speciala am reusit sa prind acelasi post pe care am fost anul trecut......acum sunt ok.....sunt acasa, ma recuperez dupa cea de-a doua operatie de hernie de disc, operatie destul de dificila dupa parerea medicilor....si aici , inainte de operatie am fost destul de panicata inainte de operatie - nu ma puteam opri din plans , anestezia locala nu si-a facut efectul , explicatia medicilor fiindfaptul ca , au fost nevoiti sa ma sedeze ca apoi sa-mi faca anestezie generala......deci, se pare ca am nevoie, tb sa trec printr-un proces terapeutic ...e necesar....Va multumesc , inca o data si va urez , toate cele bune !

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×