Sunt bipolara cu caracteristici psihotice. Ce sa fac?

Depresie

Postata de MembruMobileApp1466538780 cu 6 ani in urma.

Am 14 ani si un frate cu o depresie severa. Am bipolaritate de la varsta de 11 ani. Schimbare de stari,depresie severa,stare euforica,halucinatii,probleme cu vorbirea,probleme cu somnul,anxietate,paranoia,fobii...
Am incercat sa ma sinucid de cateva ori. Am incercat sa vorbesc cu parintii mei,dar...si ei au anumite probleme psihice,tata ma uraste,iar mama nu vrea sa auda ca am astfel de probleme. Ambii nu vor sa treaca din nou prin asta.
Mi-e frica de sanatatea mea,sunt in pericol. In orice moment pot fii maniacal si sa-mi distrug psihicul mai mult decat este acum.
Mi-e frica de ce se va intampla in viitor. Ajutor

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

Psih. Delia Aldescu

acum 6 ani

Este necesar, daca aveti acest diagnostic pus de medicul psihiatru, sa urmati un tratament medicamentos. Desigur, ar fi eficient sa fiti intr-o relatie terapeutica cu un psiholog specializat de psihologie clinica si psihoterapie.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Psihoterapeut Laura Ciocoiu

acum 6 ani

Buna

Cred ca in situatia pe care tu o descrii e esentiala psihoterapia cu un psihoterapeut empatic, cu experienta in lucrul cu copii si familiile.
Din ceea ce spui tu aici, inteleg ca esti singura in lupta cu toate astea si parintii nu sunt alaturi de tine.

De cele mai multe ori, problemele copiilor, sunt, de fapt, problemele parintilor... Trist, dar asta e realitatea... Copilul vine intr-o familie si de aici porneste totul...
Daca parintii au probleme nerezolvate, acestea vor afecta copilul!
Daca vrei sa intelegi ceva mai mult despre asta, poti intra pe site-ul meu unde vei gasi un articol care se numeste exact asa " Problemele copiilor sunt, de fapt, problemele parintilor"

O zi minunata!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Modalitati de a preveni depresia prenatala Cafeaua previne depresia Cum ne putem feri de simptomele depresiei pe perioada iernii Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia Consumul de nuci inlatura depresia

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×