intrebari despre tata

Arta de a fi parinte

Postata de ana_zafiu cu 13 ani in urma.

buna seara.imi cresc singura baiatul,2 ani si 4 luni.in certificat la tata este liniuta.tatal nu l-a vazut niciodata live numai in 2 poze trimise pe net de mine.de cand merge la cresa imi tot arata pe carti mama,tata si teo.eu ii spun mereu ca sunt copii numai cu mama cum este el si altii care au numai tata etc.ce ar trebui sa-i spun astfel incat sa nu fie complexat mai tarziu?cum sa-l pregatesc pt a nu-l deranja oribilul cuvant "copil din flori" .multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Pacat

acum 13 ani

de ce se apuca femeile sa faca copii de unele sngure?ca sa ii faca sa sufere probabil.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Filipa

acum 13 ani

Daca ai vreo poza cu tatal copilului, cred ca ai putea sa i-o arati si sa-i spui a acela este tatal lui, dar ca traieste departe de voi, e plecat intr-o calatorie. Cand va creste mai mare, daca tatal nu revine la sentimente mai bune si nu-l recunoaste, poti sa-i spui adevarul. Adevarul ca ,probabil, tatal nu l-a vrut dar ca tu ti l-ai dorit mult si de aceea el exista. Bine ca ai avut curaj sa faci si sa cresti singura un copil. Sora mea nu este casatorita are 50 de ani si regreta foarte mult ca nu a avut curaj, cand era mai tanara, sa fi facut un copil, chiar nemaritata fiind. Lumea oricum vorbeste, altii nu au ce face decat sa vorbeasca/sa barfeasca. Problema este ca trebuie sa-l cresti bine, sa-l educi cum trebuie, fara rasfaturi exagerate. Sa suplinesti prin echilibru, lipsa tatalui din viata voastra. Succes mult.

Raspunde
 
0
 
Psih. Ioana Panculescu

acum 13 ani

Ana, il poti duce mai tarziu la psiholog adica dupa 3 ani
cuvantul copil din flori te deranjeaza pe tine,nu te el nici acum nici mai tarziu
nu ai de unde sa stii cum se va dezvolta
oricum lipsa tatalui o va simti dar la un moment dat o sa cunosti pe cineva si poate o sa-l adore

Raspunde
 
0
 
Psih. Delia Aldescu

acum 13 ani

Cresterea unui copil de un singur parinte este o provocare. Faptul ca iti pui aceasta intrebare este un semn ca iti doresti ce e mai bine pentru copilul tau. Grija cea mai mare pe care oricare parinte trebuie sa o aiba este ca sa nu faca rau din intentii bune. Orice mama trebuie sa inteleaga ca nu poate juca doua roluri suplinind si functia tatalui.
Dar copiii cresc sanatosi si se dezvolta normal si cand sunt crescuti de un singur parinte.
Intrebarile pe care ti le pui si grijile pentru viitorul apropiat le poti discuta cu un specialist, care te va indruma in directia buna spre care ai pornit si in care ai realizat ca nu ai toate abilitatile sau tehnicile necesare cresteri armonioase a propriului copil.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Recomandarea psihologului: Arta de a depista minciuna Dezvoltarea copilului dupa varsta de doi ani Ingrijirea copilului Este singuratatea un inamic? Izolarea sociala

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×