Afectiuni probabile

Cataracta - Opacifiere partiala sau totala a cristalinului (lentila ochiului), consecutiva alterarii metabolismului fibrelor cristaliniene si responsabila de o scadere progresiva a vederii.

Glaucom -
Glaucomul este o boala a ohiului ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Campul vizual este suprafata perceputa de ochi atunci cand fixam privirea drept inainte. Aceasta boala a ochiului se caracterizeaza prin cresterea tensiunii intraoculare si scaderea acuitatii vizuale.

Retinita pigmentara -
Boala degenerativa ereditara, caracterizata printr-o degenerare progresiva a retinei ambilor ochi. Poate provoca in timp pierderea vederii nocturne in campul vizual periferic si chiar orbire.

Tumora hipofizara -
Formatiune ce apare prin multiplicarea necontrolata a celulelor, la nivelul glandei endocrine numite hipofiza sau glanda pituitara.

Atrofie optica -
Afectiune degenerativa a nervului optic.

Ambliopie toxica -
Slabirea vederii determinata de diverse toxice.

Keratita -
Denumire generica a tuturor inflamatiilor corneei. Ea se manifesta prin roseata conjunctivei, durere vie, lacrimare, clipit, fotofobie. Instilatia de colir cu fluoresceina arata o alterare a epiteliului cornean. Keratita poate fi de origine microbiana, virala, micotica, medicamentoasa sau alergica, de unde existenta a numeroase tipuri de keratita.

Uveita - Este o inflamatie a uveei (membrana intermediara vascularizata, care hraneste ochiul, constituita din iris, corpul ciliar si coroida). O uveita poate fi de origine bacteriana, in caz de plaga, de interventie chirurgicala sau de infectie, de origine virala, agentii in cauza fiind in principal un virus herpetic, ori de un citomegslovirus, responsabili de infectii la subiectii imunodeprimati, de origine parazitara, de origine micozica, de origine autoimuna. O uveita poate de asemenea sa insoteasca unele afectiuni reumatologice, boli de sistem, o sarcoidoza, o meningita.