Afectiuni probabile

Tuberculoza - Boala infectioasa contagioasa provocata de o bacterie, Mycobacterium tuberculosis sau bacilul Koch. Se apreciaza ca, actualmente, exista in lume aproximativ 10 milioane de persoane atinse de tuberculoza - trei sferturi dintre acestea in tarile lumii a treia -, din care jumatate ar fi contagioase. Incepand de prin 1995, se constata o stagnare in tarile dezvoltate, daca nu chiar o recrudescenta a bolii, cauzata se pare de extinderea SIDA, dar si de pauperizarea unui segment crescand al populatiei.

Endocardita bacteriana subacuta -
Este o infectie a valvelor inimii sau a stratului sau intern (endocardul). Apare cel mai frecvent la pacientii care au deja o afectiune valvulara preexistenta sau o valva artificiala.

Boli de colagen -
Colagenozele sau bolile de colagen sunt un grup de afectiuni ce au in comun un raspuns imun anormal impotriva unor componente ale tesutului conjunctiv.

Mononucleoza infectioasa (boala sarutului) -
Boala infectioasa acuta si benigna provocata de virusul Epstein-Barr, virus ADN, din familia herpesvirusurilor. Transmisia virusului, slab contagioasa, se face, in principal, prin intermediul salivei, de unde si denumirea de boala sarutului data uneori mononucleozei infectioase. Aceasta afecteaza mai ales adolescentii si adultii tineri.

Alte boli infectioase -
De regula orice boala infectioasa poate determina oboseala.