Afectiuni probabile

Urmatoarele interventii chirurgicale pot fi raspunzatoare de atrofia testiculara:

Operatie pentru hernie - Hernia inghinala apare atunci cand in zona inghinala (santul dintre coapsa si abdomen), tesutul abdominal sau o parte din intestin protruzioneaza printr-un punct slab al peretelui abdominal determinand aparitia unei umflaturi la acest nivel sau la nivelul scrotului.

Operatie pentru testicul necoborat - In viata intrauterina testiculele se gasesc in abdomen, de unde coboara ajungand in scriot in mod normal inainte de nastere. In unele cazuri unul sau ambele testicule nu sunt coborate in srot la nastere, ele putand cobora ulterior in primele saptamani de viata. Alteori este nevoie de interventie chirurgicala pentru a fi plasate in scrot.

Vasectomie - Sectionare chirurgicala a celor 2 canale deferente care aduc in mod normal spermatozoizii din testicule spre uretra. Priveaza sperma de spermatozoizi, dar nu modifica nici comportamentul sexual, nici erectia, nici ejacularea. Raporturile sexuale pot fi reluate imediat dupa interventie, sub rezerva totusi a unei oarecare jene in primele 2-3 zile. Spermatozoizii stagneaza in testicule si in epididim, apoi inceteaza sa mai fie secretati. Efectul unei vasectomii nu este imediat si sperma ramane fecundanta timp de aprox. 2 luni dupa interventie. Este teoretic reversibila: o noua operatie poate fi practicata in vederea repunerii cap la cap a segmentelor canalelelor deferente, dar rezultatele obtinute printr-o astfel de interventie nu sunt constante.

Prostatectomie - Interventie chirurgicala de indepartare a prostatei.