Afectiuni probabile

Tumori ale maduvei spinarii - Formatiuni aparute ca urmare a multiplicarii necontrolate a celulelor la nivelul meduvei spinarii.

Scleroza multipla - Afectiune neurologica cronica, demielinizanta, care afecteaza sistemul nervos central, in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici.

Diplegie spastica
- Cunoscuta ca si Sindromul Little, este o deficienta motorie cerebrala ce apare din primele luni ale vietii, mai frecvent la copiii prematuri sau in urma unei nasteri dificile care a antrenat o insuficienta a oxigenarii creierului. Copilul atins de sindromul lui Little are, in general, o dezvoltare intelectuala normala. Dar el prezinta o redoare extrem de marcata a membrelor inferioare si, uneori, a membrelor superioare. Tratamentul este pluridisciplinar necesitand medic ortoped, kineziterapeut si specialist in reeducarea motorie.

Seringomielita  - Boala rara caracterizata prin prezenta in maduva spinarii a unei cavitati lichidiene patologice independente de canalul ependimului. Cavitatea este localizata in substanta cenusie, in centrul partii de sus a maduvei; ea distruge fibrele nervoase care deservesc sensibilitatea pielii la temperatura si la durere.

Encefalopatie degenerativa - Atingere difuza a encefalului legata de o afectiune generala care determina leziuni degenerative. Semnele neurologice sunt o incetinire a ideilor, o agitatie, o confuzie mintala si, mai rar, convulsii.

Tumora parasagitala
- Tumora intracraniana situata in vecinatatea sinusului sagital superior.

Cere sfatul medicului ×