Afectiuni probabile

Neoplasm de colon - Cancerul este definit ca o aglomerare de celule cu morfologie anormala, acestea cresc rapid si formeaza diferite mase, numite tumori. In cazul cancerului colon, aceste mase de celule anormale apar la nivelul intestinului gros, colonul.

Colita ulcerativa -
Este o boala inflamatorie a intestinului, ce produce ulceratii la nivelului intestinului gros. Desi de cele mai multe ori afecteaza partea stanga a colonului (sigmoidul) si rectul, extensia bolii poate varia de la afectarea numai a rectului la afectarea intregului colon (colita extensiva, pancolita). Zona de colon afectata este un indicator pentru severitatea bolii. Colita extensiva se insoteste de simptome mai grave decat colita ce afecteaza numai rectul. Exista unele persoane ce au o portiune mare din colon afectata dar nu au simptome. Cele mai frecvente boli inflamatorii intestinale sunt colita ulcerativa si boala Crohn. Colita ulcerativa este mai frecventa decat boala Crohn.

Boala Crohn -
Inflamatie a ultimei parti a intestinului subtire, ileonul. Tratamentul depinde de boala in cauza, numeroase ileite acute se vindeca spontan. Ileita reprezinta inflamatia ileonului, localizata sau situata in mai multe locusuri. Ileita poate fi izolata sau asociata cu alte afectiuni.

Diverticul Meckel -
Anomalie intestinala congenitala ce consta in prezenta unei dilatatii (de forma unui sac) localizata pe intestinul subtire (ileon distal), la 70-90 de cm de valva ileo-cecala. Are de obicei aceeasi structura ca si ileonul, dar frecvent poate contine tesut gastric, pancreatic sau chiar colonic.

Diverticulita -
Reprezinta o afectiune uneori dureroasa, care se dezvolta atunci cand diverticulul (asemanator cu o punga) care se formeaza in peretele colonului (o parte a intestinului gros) se inflameaza sau se infecteaza. De cele mai multe ori, diverticulita poate fi tratata prin schimbari in regimul alimentar si in cazul unei infectii, prin tratament antibiotic.

Tulburari de coagulare -
Coagularea sangelui este un proces complex la care participa trombocitele si o serie de substante numite factori ai coagularii. Orice modificare calitativa sau cantitativa a acestor factori determina tulburari de coagulare.