Afectiuni probabile

Sindrom umar mana -  durere si redoare unilaterala a umarului si mainii corespunzatoare. Sindromul umar-mana face parte din algodistrofii.

Capsulita adeziva -
Ingrosare inflamatorie a unei cute articulare, ce duce la restrictionarea miscarilor.

Artrita reumatoida -
Este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara). In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal). Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.
Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila).

Osteoartrita -
Este o afectiune in care cartilajul care protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza o data cu trecerea timpului. In cele din urma, oasele, nemaifiind separate de cartilaj, se freaca unele de altele, ducand la lezarea tesutului si a osului subiacent si determinand aparitia simptomelor articulare dureroase ale osteoartritei.
Osteoartrita, denumita cateodata boala articulara degenerativa sau osteoartroza, reprezinta cea mai frecventa forma de artrita si este cauza principala a durerii si invaliditatii in randul adultilor in varsta.

Tumora osoasa -
Proliferare excesiva de celule anormale care seamana mai mult sau mai putin cu tesutul in care se dezvolta si sfarsesc prin a dobandi o autonomie biologica la nivelul osului.

Osteomielita -
Este o inflamatie concomitenta a osului si a maduvei osoase determinata de o infectie. Cauzele osteomielitei pot fi:  fracturile deschise cu expunerea maduvei osoase, posibila si in unele interventii chirurgicale; ca urmare a unor microorganisme patogene aflate in circulatie (mai rar).

Luxatie acromioclaviculara -
Deplasare a doua extremitati osoase ale unei articulatii (acromion si clavicula), antrenand o pierdere a contactului normal a doua suprafete articulare. Este provocata de un traumatism sau o miscare gresita, mult mai rar de o malformatie congenitala (luxatie congenitala de sold).