Afectiuni probabile

Diabet zaharat - Boala cronica caracterizata prin marirea cantitatii de zahar (glucoza) in sange si in urina peste normal. Glucoza provine din digestia alimentelor, iar pentru a putea patrunde in celule, are nevoie de insulina, un hormon secretat de pancreas. Diabetul apare fie din cauza productiei insuficiente de insulina de catre pancreas, fie mai ales datorita insensibilitatii celulare la insulina. In ambele situatii nivelul glucozei din sange depaseste valorile normale. Hiperglicemia poate duce la dehidratare si cetoacidoza. Complicatii de termen lung includ probleme cardiovasculare, probleme renale, probleme cu retina care poate duce la orbire, impotenta si gangrena cu risc de amputare.

Bulimie - Tulburare a comportamentului alimentar caracterizata printr-o necesitate necontrolabila de a manca in mare cantitate, manifestata de un subiect care, in mod obisnuit, nu este un "mare mancau". Comportamentul bulimic are semnificatii foarte diferite. El poate fi legat de numeroase probleme psihologice sau medicale, poate constitui, de exemplu, o varianta a unei alte tulburari ale conduitelor alimentare, anorexia mintala. Comportamentul bulimic se instaleaza adesea in timpul adolescentei, poate ceva mai frecvent la fete.

Hipertiroidism iatrogen - Sindrom clinic determinat de o crestere a nivelului hormonilor tiroidieni in sange, ca rezultat al unui tratament administrat.