Fasolea (Phaseolus vulgaris)

Fasolea este o planta medicinala si alimentara anuala, cultivata in majoritatea regiunilor tarii. Tulpina poate atinge chiar si 3 metri inaltime sau poate fi scurta de maxim 30 cm. Florile sunt de culoare alba, roz, rosie sau verde. Fructul este o pastaie. Fasolea infloreste din luna iulie pana in septembrie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza tecile fara seminte, recoltate in luna septembrie sau octombrie, la maturitatea lor completa.

Fasolea contine protide, glucide, saruri minerale (fier, potasiu, zinc, fosfor), oligoelemente, vitamina A, vitamina C, vitamine din grupul b. Are efect nutritiv, depurativ, hipoglicemiant, hipotensiv, energizant, diuretic, remineralizant.

Fasolea se foloseste ca aliment in gastronomie, in prepararea diverselor tipuri de salate sau preparate culinare.

Uz intern:

- boli renale, boli ale aparatului urinar (cistite, pielonefrite), afectiuni cardiace, edeme, boli reumatice, guta, tuberculoza pulmonara, diabet, convalescenta, obezitate.

Uz extern:

- acnee, eruptii cutanate.

Citeste si despre:

Fitoterapia hiperglicemiilor Fasolea alba. Beneficii pentru sanatate Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv? Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. Leguminoasele Primul ajutor in cazul obstructiei acute de cai respiratorii Anatomia rinichiului Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism 14 alimente care ne ajuta sa slabim
Cere sfatul medicului ×