Vibrio vulnificus

bacterie gram negativa din genul Vibrio. infectia se produce prin consum de alimente marine sau prin contactul unei solutii de continuitate de la nivelul pielii cu apa marii. Poate sa apara si prin ranire, prin zgariere sau taiere, in timpul manipularii crabilor, pestelui, scoicilor, stridiilor sau fructelor de mare. Poate determina infectii grave mai ales in cazul pacientilor cu patologie hepatica cronica, de tipul cirozei.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Fasceita necrozanta

Fasceita necrozanta – infectia necrotizanta a fasciei si a tesutului subcutanat

Alimentele pe care expertii NU le-ar manca niciodata

Ce este si cum se transmite holera?

Riscurile legate de expunerea la agenti biologici in munca

Gastroenterita - o problema de sanatate mereu actuala

Cele mai contagioase boli

8 cele mai periculoase boli din istoria omenirii

Diareea estivala la copii – cauze si tratament