Valvele cardiace

Cele 4 pliuri membroase care canalizeaza sangele in ineriorul inimii pentru ca el sa se scurga intr-o singura directie.

Diferite tipuri de valvule cardiace - Cele doua valvule auriculoventriculare, cea mitrala la stanga si cea tricuspida la dreapta, formate, respectiv, din 2 si 3 valve, sunt localizate la intrarea ventriculelor. Cele doua valvule arteriale, aortica la stanga si pulmonara la dreapta, formate fiecare din cate 3 valve sigmoide, la originea aortei si a arterei pulmonare.
- Valvula mitrala este deschisa in timpul umplerii ventriculului stang, lasand sa treaca nestingherit sangele care vine de la auriculul stang. In timpul contractiei ventriculare, ea se inchide in mod etans.
- Valvula tricuspida este deschisa in timpul umplerii ventriculului drept si se inchide in timpul contractiei ventriculare.
- Valvula aortica se deschide sub presiunea sangelui in timpul contractiei ventriculului stang (sistola) si se inchide in timpul relaxarii sale (diastola), o data sangele ejectat in aorta .
- Valvula pulmonara se deschide in cursul contractiei ventriculului drept, pentru a permite ejectarea sangelui spre plamani, apoi se inchide pentru a evita refluxul sangvin.

Patologie -
Valvulopatiile, atingeri ale valvulelor cardiace prin stenoza (ingustare) sau prin insuficienta (lipsa de etanseitate) valvulara, pot fi de origine infectioasa, inflamatorie sau degenerativa.

Citeste si despre:

Anatomia inimii - Valvele cardiace Stenoza Mitrala – abordare a patologiei valvulare cardiace Prevenirea si gestionarea insuficientei de valva pulmonara Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci Programul de reabilitare cardiaca Insuficienta cardiaca si efectele asupra vietii Zgomotele cardiace anormale - cauze si tratament Insuficienta cardiaca Reumatismul cardiac si Valvulopatiile Anatomia inimii - Conductia si ciclul cardiac
Cere sfatul medicului ×