Ulei alimentar

Materie grasa de origine vegetala, animala sau minerala. uleiurile alimentare au proprietati dietetice diferite dupa compozitia lor in acizi grasi si dupa continutul in vitamine, dar valoarea lor energetica este intotdeauna identica: 900 kilocalorii pentru 100 grame. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare legate de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor, responsabila de ateroscleroza), este recomandabila folosirea uleiurilor care contin acizi grasi nesaturati (ulei de soia, de masline, de samburi de strugure, de nuca, de floarea soarelui si de germeni de porumb) si uleiurile de peste zise "omega", de asemenea nesaturate.

Citeste si despre:

Regimul alimentar in cancer Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II Care este cel mai bun ulei pentru gatit Cum sa urmati corect un regim alimentar vegetarian Cum sa va personalizati regimul alimentar zilnic Cel mai bun regim alimentar pentru intrarea la menopauza Ulei CBD, adjuvant in diabet Protejati-va pielea pe timp de iarna cu ajutorul unui regim alimentar echilibrat Sfaturi pentru dieta alimentara de vara Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli
Cere sfatul medicului ×