Tuse

Expiratie brusca si zgomotoasa, reflexa sau voluntara, asigurand expulzia aerului continut in plamani

Cauze - O tuse poate avea origini foarte diverse: bronhopulmonare (bronsita, traheita, astm, cancer bronhopulmonar, inhalare a unui corp strain, dilatatie a bronhiilor, tuberculoza), dar si otorinolaringologice (otita, rinofaringita, sinuzita), pleurale (pleurezie, pneumotorax), cardiace (insuficienta cardiaca stanga) sau digestive (reflux gastroesofagian).

Simptome si semne - Se deosebesc doua forme de tuse: tusea umeda, care este urmata de expectoratie si tusea uscata, in care nu exista expectoratie.

Tratament - Tusea nefiind decat simptomul unei boli, nu este tratata pentru ea in sine, cu medicamente antitusive, decat daca este uscata si foarte deranjanta. In schimb, antitusivele sunt contraindicate in caz de tuse umeda, deoarece, suprimand tusea, ele pot provoca o acumulare de secretii in bronhii si plamani si pot agrava jena respiratorie.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Durerea de cap declansata de tuse

Tusea cronica

Tuse seaca sau productiva? Grintuss protejeaza mucoasa si calmeaza tusea

Tusea productiva - din piept

Tusea

Tusea convulsiva (Infectia cu Bordetella pertussis sau Tusea magareasca)

Tusea convulsiva

Remedii pentru tuse

Tratamente pentru tuse productiva

Tusea seaca sau productiva? Grintuss – solutia 100% naturala pentru familia ta!