Sindrom premenstrual

Totalitate a tulburarilor fizice si psihologice care survin inaintea fluxului menstrual.
Sindromul premenstrual este destul de frecvent, afectand intre 10 si 20% dintre femei. Cauzele sale, inca insuficient elucidate, par sa fie, intre altele, hormonale.

Simptome si semne - sindromul premenstrual apare intotdeauna la o femeie in aceeasi perioada a ciclului menstrual, intre a 14-a zi a ciclului pana la cu 2 zile inaintea fluxului menstrual. El este de o intensitate variabila si se intrerupe o data cu declansarea scurgerilor menstruale. Semnele fizice sunt o umflare a gleznelor si a pleoapelor, care traduc o retentie de apa. O umflare a sanilor, o balonare abdominala, o greutate pelviana, uneori chiar o luare in greutate, dureri de cap, migrene, vertije si oboseala.

Tratament - Atunci cand semnele nu sunt prea marcate, tratamentul ramane personal, si fiecare femeie descopera dupa o anumita vreme mijloacele de a depasi starea sa de indispozitie: relaxare, exercitiu fizic, regim alimentar. Tratamentul, foarte eficace in caz de sindrom premenstrual important, consta in luarea pe cale orala de progesteron natural sau de sinteza sau luarea de ulei de onagru sau de medicamente venotonice, intre a 15-a si a 25-a zi a ciclului.

Citeste si despre:

10 moduri de a reduce simptomele sindromului premenstrual Un sindrom premenstrual bine diagnosticat poate fi tratat! Sindromul premenstrual Recomandari alimentare pentru sindromul premenstrual Cauzele aparitiei sindromului premenstrual Retentia de apa - simptom al sindromului premenstrual Sindrom premenstrual - tratament cu remediile florale Bach Tulburarea disforica premenstruala Sindromul hipersexualitatii - cauze, simptome si tratament
Cere sfatul medicului ×