Roseola sau rozeola

eruptie cutanata de pete roz.
Rozeola este un semn observat in cursul diferitelor boli infectioase provocate de bacterii, ca sifilisul si febra tifoida, de virusuri, ca rozeola infantila si SIDA. O alta cauza posibila este o intoxicatie cu un medicament: in acest ultim caz, eruptia se asociaza cu un prurit (mancarimi).
Rozeola consta in mici pete plane, rotunde, de cele mai multe ori fiind atat de slab colorate incat sunt abia vizibile. Tratamentul este cel al cauzei. Eruptia dispare spontan intr-un interval variabil (de la cateva zile la mai multe luni) dupa boala care a provocat-o.

Citeste si despre:

Roseola infantum - rujeola bebelusilor Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala Copilul este bolnav. Se poate duce la scoala sau nu? Sindromul Delleman sau sindromul oculocerebelocutanat Difilobotriaza sau botriocefaloza Orbirea sau cecitatea Lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii Psihanaliza - Metoda de tratament sau cale spirituala? Fobie sau esec scolar? Siclemia sau anemia cu celule in secera
Cere sfatul medicului ×