Reumatism

Orice afeetiune dureroasa, acuta sau de cele mai multe ori - cronica, care stanjeneste buna functionare a aparatului locomotor.

Diferite tipuri de reumatism - In exprimarea curenta, dar si in limbajul medical, acest termen acopera boli foarte diverse. reumatismele pot fi impartite in 6 grupe principale:
- reumatismele infectioase sunt cauzate de prezenta unui germene in articulatie: artrita gonococica sau artrita tuberculoasa, de exemplu.
- reumatismele inflamatorii se observa, in general, in cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoida, spondilartropatia, artrita psoriazica, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomeilica, sindromullui Schonlein-Henoch, angeitele.
- Reumatismele microcristaline sunt cauzate de prezenta cristalelor in articulatie sau in tendoane: guta, condrocalcinoza articulara, boala calcificarilor tendinoase.
- Reumatismele degenerative sunt provocate fie de degenerescenta si uzura unei articulatii (artroza membrelor), fie a unor cauze mecanice (de exemplu un efort exagerat pentru a ridica o greutate, in caz de hernie discala), fie unei combinatii a acestor factori (sindromul de ingustare a canalului carpian).
- Atingerile inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele si periartritele.
- Afectiunile hematologice sau tumorale care se exprima prin dureri ale aparatului locomotor sunt reprezentate, in principal, prin mielomul multiplu si prin metastazele canceroase osoase.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Reumatismul articular acut

Cum sa ingrijim reumatismul cu tratamente naturiste

Bolile reumatice (reumatismul)

Reumatismele degenerative - artroza si spondiloza

Diferenta dintre artrita si reumatism

Pericolele reumatismului degenerativ si tratamente eficace ale bolii

Reumatismul abarticular: simptome, cauze si solutii de tratament

Solutia care te scapa de reumatism - Apitox Crema

Reumatismul articular acut si poliartrita reumatoida

Producerea si prevenirea reumatismelor degenerative ale membrelor (artroza membrelor)