Paine

aliment fabricat din faina, apa, sare si drojdie, framantat, fermentat si copt in cuptor.
Painea este un aliment esentialmente bogat in glucide (intre 49 si 58%), dar mai aduce si proteine (8%) si apa aproximativ 30%). In plus, painea contine minerale, ramane din grupul B si fibre, in cantitati mai importante in painea integrala decat in painea alba. Valoarea energetica pe zi este intre 244 si 274 kilocalorii pe 100 grame. Cantitatea medie recomandata pentru un adult este cuprinsa intre 280 si 350 grame pe zi.

Citeste si despre:

Adevarul despre paine Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Paine alba vs paine integrala Adevarul din spatele miturilor despre sanatate Cum sa preparati un sandwich sanatos Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Consumul de gluten: benefic sau nociv Adevaruri despre poftele alimentare Intoleranta la gluten
Cere sfatul medicului ×