Paine

aliment fabricat din faina, apa, sare si drojdie, framantat, fermentat si copt in cuptor.
Painea este un aliment esentialmente bogat in glucide (intre 49 si 58%), dar mai aduce si proteine (8%) si apa aproximativ 30%). In plus, painea contine minerale, ramane din grupul B si fibre, in cantitati mai importante in painea integrala decat in painea alba. Valoarea energetica pe zi este intre 244 si 274 kilocalorii pe 100 grame. Cantitatea medie recomandata pentru un adult este cuprinsa intre 280 si 350 grame pe zi.

Citeste si despre:

Adevarul despre paine

Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii

De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?

Painea Benecol reduce eficient colesterolul seric

Adevarul din spatele miturilor despre sanatate

Cum sa preparati un sandwich sanatos

Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale

Consumul de gluten: benefic sau nociv

Adevaruri despre poftele alimentare

Intoleranta la gluten