Mixedem circumscris pretibial

Infiltratie cutanata a membrelor inferioare care survine in cursul bolii lui Basedow, caracterizata printr-o crestere a activitatii glandei tiroide sau hipertiroidie.
Un mixedem circumscris pretibial se manifesta prin aparitia pe fata externa a gambelor a unor papule rozalii, galbui sau depigmentate, care formeaza un relief sub forma de coaja de portocala nepruriginos. leziunile se intind in continuare de jur-imprejurul gambelor si se unesc in noduli mai proeminenti, izolati, atingand gleznele si partea din spate a degetelor de la picioare. O infiltratie care determina un edem tare se localizeaza pe partea inferioara a gambei.
Corticosteroizii locali, aplicati in pansamente ocluzive, pot da unele rezultate, dar tratamentul se dovedeste adesea deceptionant. In ce priveste tratamentul urmat simultan pentru boala lui Basedow, acesta este fara vreun efect asupra evolutiilor mixedemului circumscris pretibial.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Abcesul pancreatic

Hiperhidroza - transpiratia excesiva

Boala Basedow Graves (gusa exoftalmica)

Hipertiroidismul

Afectiuni cutanate in diabetul zaharat

Cauzele necunoscute ale cresterii in greutate

Tehnici si proceduri de marire a penisului

Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate

Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti

Eczemele endogene