Midriatica

Se spune despre o substanta care este capabila sa provoace o midriaza (dilatatia persistenta a pupilei ochiului).

Indicatii - Substantele midriatice sunt indicate in tratamentul glaucomului cu unghi deschis, al hipertensiunii intraoculare si al hipertoniei oculare. atropina este mai mult utilizata in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale ochiului, precum keratitele si uveitele (inflamatii ale tractusului uveal care cuprinde coroida, corpul ciliar si irisul).

Efecte nedorite si contraindicatii - Substantele cu efect midriatic provoaca o modificare a vederii, ele dilata pupila si impiedica diafragma sa se inchida suficient pentru a da o imagine clara. Acest efect secundar benign dureaza cateva ore, timp in care produsul se resoarbe.
Uneori, la subiectii predispusi din punct de vedere anatomic, substantele cu efect midriatic pot genera o criza de glaucom prin deschiderea unghiului format de iris si cornee (unghiul iridocornean).

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Derivati Barbiturici

Abraziunile corneene

Artrita juvenila reumatoida

Cocaina

Spondilita anchilozanta

Strabismul - privirea incrucisata

Artrita reactiva