Mangan

oligoelement indispensabil organismului, care intervine in diferite reactii enzimatice (sinteza colagenului, constructia oaselor si articulatiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor si a unor hormoni proteinici).
Corpul unui adult contine aproximativ 20 miligrame de mangan (Mn), repartizate in oase, ficat si rinichi. Aporturile zilnice recomandate sunt de ordinul a 4 miligrame. Doar legumele verzi, cerealele si legumele uscate sunt relativ bogate in mangan.

Citeste si despre:

Terapia cu agenti chelatori

Detoxifierea de metale grele

Beneficiile ananasului

Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare!

De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase

Diabestop controleaza diabetul si previne complicatiile acestuia

Sparanghelul - beneficii pentru sanatate

Terapiile complementare cresc eficienta medicinei alopate in lupta cu cancerul

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome

Beneficiile cerealelor integrale