Intoleranta

Imposibilitatea organismului de a suporta anumiti agenti care nu sunt in mod obisnuit toxici.

intoleranta la fructoza - enzimopatie ereditara cu caracter recesiv, caracterizata prin aparitia de simptome patologice (varsaturi, paloare, transpiratie, tulburari ale senzorului, somnolenta, rareori icter, albuminurie). In sange se observa cresterea concentratiei fructozei si scaderea glicemiei. Cauza bolii este blocajul metabolismului fructozei la etapa fructozo-1-fosfat.

Intoleranta medicamentoasa - imposibilitatea organismului de a suporta o substanta medicamentoasa la doze care nu produc, in mod normal, reactii nedorite. Intoleranta este de obicei de natura alergica, fiind datorita caracterului de antigen sau de haptena a medicamentului care provoaca sensibilizarea. In alte cazuri cauza este genetica, reactiile nedorite fiind cauzate de catre un deficit enzimatic sau altor particularitati metabolice, care scad rezistenta tisulara, cresc toxicitatea medicamentului sau ii modifica procesele de biotransformare.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Intoleranta alimentara: interviu cu Dr. Maria Florea

Intoleranta la frig

Intoleranta la lactoza

Intoleranta la fructoza

Intolerante alimentare versus alergii alimentare

Intoleranta alimentara - boala ascunsa declansata de alimentele preferate

Ce trebuie intrebat medicul despre intoleranta la lactoza?

Alimentatia sanatoasa la persoanele cu intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza? LALUK – iti vine acum in ajutor!

Despre tenul sensibil si intolerant