Insecticid

Produs de origine sintetica sau vegetala utilizat pentru distrugerea insectelor. insecticidele pot fi raspunzatoare de intoxicatiile grave prin absorbtie accidentala, prin inhalatie sau prin contact. Semnele variaza dupa familia insecticidului in cauza si pot fi digestive (varsaturi, diaree, dureri), cardiace (accelerare, rarire sau neregularitate a ritmului cardiac), neurologice (tulhurari ale miscarilor, convulsii).

Tratament si prevenire -In asteptarea medicului, nu trebuie sa se incerce a face bolnavul nici sa bea, nici sa vomite. Dupa spalarea pielii sau a ochilor cu o mare cantitate de apa, sau dupa spalatura gastrica, tratamentul este acela al simptomelor (asistenta respiratorie, anticonvulsivante), deoarece antidoturile au o eficacitate relativa (atropina si pralidoximul impotriva organofosforicelor). Prevenirea consta in pastrarea produselor insecticide departe de copii si respectarea stricta a modului de folosire.

Citeste si despre:

Intoxicatia cu substante chimice nemedicamentoase (insecticide, metanol, etc.) Supradozajul nicotinic – se poate muri de la prea multe tigari? Tratamentul intoxicatiei cu cianuri Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio Tularemia Cele mai populare uleiuri esentiale Metode de transmitere a bolilor Zatul de cafea: utilizari practice si cosmetice Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor
Cere sfatul medicului ×