Fibra alimentara

Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.

Citeste si despre:

Consumul redus de fibre - 6 riscuri pentru sanatate

Fibrele si bolile diverticulare

Regimul alimentar pe perioada unei boli

Fibrele alimentare: regim de slabit

Fa diversificarea alimentara a bebelusului tau mai usoara!

Consumul de fibre si flatulenta excesiva

Cum sa pierdeti in greutate cu ajutorul fibrelor

Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II

Dieta cu fibre - beneficii pentru slabit si sanatate

8 masuri de ameliorare a starilor de rau dupa excesul alimentar