Extrasistola

contractie cardiaca anormala, survenind in mod prematur in cursul ciclului cardiac.

Cauze
si simptome - extrasistolele sunt de cele mai multe ori hiperexcitabilitati electrice ale unei zone limitate a miocardului. Ele pot trece complet neobservate sau, invers, sunt insotite de o senzatie de lovituri in piept, de palpitatii, de indispozitie sau pauza cardiaca.

Diagnostic - Extrasitolele sunt usor detectate prin luarea pulsului si mai ales prin auscultarea cardiaca prelungita, care deceleaza neregularitatea batailor cardiace. Ele sunt confirmate prin electrocardiografie. Atunci cand medicul considera necesar, prescrie o inregistrare electrocardiografica pe o durata de 24 de ore (inregistrarea Holter), care da posibilitatea sa se precizeze caracteristicile extrasistolelor: sediul si numarul, repetitia la intamplare sau identica, existenta si lungimea unei pauze extrasistolice, variabilitate pe 24 de ore.

Tratament - Acesta nu este sistematic si depinde de caracterul simptomatic sau nu al extrasistolelor, precum si de sediul lor, de frecventa lor si de asocierea lor sau nu cu o cardiopatie. De fiecare data cand aceasta este posibil, tratamentul extrasistolelor este cel al cauzei lor. El face adesea apel la administrarea de antiaritmice.

Citeste si despre:

Extrasistole ventriculare - diagnostic, prognostic si optiuni de tratament Extrasistolele atriale - ce sunt si cum le tratam Palpitatiile Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace Tricloretilena Deficitul de calciu, un dezechilibru cu efecte severe Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi! Angioplastia coronariana Simptomele deficientei de magneziu
Cere sfatul medicului ×