Endometrita

inflamatie a endometrului (mucoasa uterina) provocata de catre o infectie. O endometrita, care poate fi acuta sau cronica, este cauzata de diferiti germeni, adesea cei care se afla la originea bolilor cu transmisie sexuala, chlamydii, micoplasme. Ea poate sa urmeze unei nasteri sau unui avort (retentia resturilor placentare) sau chiar sa rezulte din prezenta unui sterilet.

O endometrita acuta se traduce prin dureri pelviene, prin pierderi vaginale, prin metroragii (sangerari care survin in afara scurgerilor menstruale) si, uneori, prin febra. O endometrita cronica este descoperita cu ocazia cercetarii unei sterilitati, a tulburarilor menstruale sau a infectiilor pelviene.

Diagnosticul se bazeaza pe examenul clinic si pe identificarea germenului prin prelevare locala si cultivare. Dupa caz, un chiuretaj destinat eliminarii ramasitelor a caror prezenta intretine infectia, indepartarea steriletului raspunzator si, eventual, administrarea de antibiotice asigura vindecarea.

Citeste si despre:

Grosimea endometrului Endometrioza - proliferare endomentru, generalitati Informatii generale despre cancerul endometrial Endometrioza - proliferare endometru 6 mituri despre endometrioza, explicate! Endometrioza, boala tot mai des intalnita Diferenta dintre adenomioza si endometrioza Screeningul cancerului endometrial Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Profilaxia cancerului endometrial
Cere sfatul medicului ×