Discografie

Examen radiologic care permite observarea discurilor intervertebrale. O discografie este practicata, in principal, in caz de lombalgie rebela la tratament.

Tehnica si desfasurare - Examenul necesita o spitalizare si se desfasoara in sala de radiologie. Dupa anestezie locala, medicul injecteaza produsul iodat de contrast in centrul discului. Injectarea poate provoca o durere pacientului, ceea ce permite detectarea discului lezat. Medicul realizeaza atunci clisee radiografice ale rachisului lombar, sub diferite unghiuri. Examenul dureaza aproximativ 30 de minute. Este recomandabil ca bolnavul si ramana asezat la orizontala timp de 24 de ore, pentru a evita cat mai mult posibil revenirea lombalgiei.

Efecte secundare - Discografia nu provoaca nici un efect secundar, daca nu redesteapta o durere lombara sau o alergie la iod.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Dureri lombare

Hernia de disc