Antiviral

Medicament utilizat in tratamentul bolilor virale. Antiviralele sunt destinate distrugerii virusurilor sau cel putin impiedicarii multiplicarii lor. Majoritatea antiviralelor actioneaza inhiband sinteza materialului genetic al virusului, adica a ADN-ului sau a ARN-ului. Ele sunt administrate pe cale orala sau injectabila, unele fiind mai mult disponibile pentru uz local (boli cutanate sau oculare). Se intampla adesea ca un antiviral sa nu prezinte interes in tratamentul infectiilor curente, desi prescrierea sa devine justificata si eficace pentru bolile grave. Aparitia unor noi medicamente, antiproteazele si utilizarea simultana a trei antivirale in tratarea SIDA permite rezultate care dau sperante.

Efecte nedorite
- Efectele nedorite ale antiviralelor sunt provocate in parte de faptul ca ele altereaza, o data cu virusul, si celulele-gazda ale acestuia. In particular, acesta este cazul zidovudinei, ale carei efecte indezirabile sunt de natura hematologica (atingerea globulelor rosii si a globulelor albe). Astfel, multe substante sunt active in laborator, dar sunt inutilizabile din cauza toxicitatii lor.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice

8 remedii antivirale naturale in lupta cu bolile, tulburarile de memorie si cancerul

Alimente cu proprietati antivirale si antibacteriene

Devirox - produs nou de la Herbagetica cu tripla actiune: antiviral intens, imunostimulator si protector pulmonar

Ghid pentru tratarea gripei

Ajuta-ti copilul sa dezvolte un sistem imunitar puternic

Antibioticul fara efecte secundare: argintul coloidal!

Beneficii si efecte adverse ale uleiului de ricin

Echinaceea - beneficii pentru sanatate

Vitamina C - de ajutor impotriva COVID-19 sau poate face mai mult rau?