Alcoolemie

Prezenta temporara a alcoolului in sange - procent de alcool prezent in sange.
Alcoolemia este indicatorul cel mai precis pentru a aprecia importanta unei ingestii de alcool. Se considera ca dincolo de 0,50 grame pe litru pot aparea anomalii de comportament. Betia corespunde unor valori de la 1 la 2 grame; dincolo de 3 grame, poate surveni o coma. Totusi, valorile alcoolemiei variaza in functie de mai multi factori: gradul alcoolic, cantitatea ingerata in raport cu varsta si cu greutatea corporala a subiectului, momentul ingestiei (pe nemancate sau in cursul unei mese) si natura alimentelor ingerate in acelasi timp cu alcoolul, sexul si starea de sanatate a subiectului.
Legislatia defineste o valoare a alcoolemiei de la care plecand conducerea vehiculelor este interzisa. Aceasta valoare variaza dupa tara de la 0,20 la 0,80 grame la litru. In medie, 3 pahare de vin rosu sau 2 pahare de bautura mai alcoolizata sunt suficiente pentru a creste nivelul alcoolemiei dincolo de 0,50 grame la litru.

Citeste si despre:

Alcoolul etilic Intoxicatia cu substante chimice nemedicamentoase (insecticide, metanol, etc.) Mahmureala Politraumatismele Efectele consumului de alcool asupra organismului Privarea de somn si pericolele sale ascunse Insomnia si afectarea calitatii vietii Cand devine mustul periculos pentru sanatate? Sindromul de fermentatie intestinala. Sau atunci cand intestinul produce propria bere
Cere sfatul medicului ×