Acufena

Perceptie de zgomote sau vajaituri in urechi, subiective sau obiective, de origine foarte variata. Perceptie, in general, eronata a unei senzatii sonore (zumzait, fluierat, tarait).
Acufenele constituie un fenomen frecvent. Ele pot afecta o ureche sau ambele. Adesea, pacientul nu poate preciza partea atinsa si pare sa perceapa acufena la mijlocul craniului.

Cauze
- Orice leziune obstructiva a urechii externe, orice leziune a urechii medii sau interne este susceptibila sa antreneze acufene: dopul de cerumen, otita medie acuta, otospongioza, prezbiacuzia (diminuarea naturala a auzului cauzata de inaintarea in varsta) sau de o tumora a nervului auditiv. Daca zgomotul este audibil de catre un subiect exterior, sincron cu pulsul, el poate avea o origine vasculara.

Tratament
- Tratamentul acufenelor este dificil deoarece, pana in prezent, nici o metoda nu a facut dovada unei eficacitati constante.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

10 milioane de europeni isi vor pierde auzul. Esti si tu printre ei?

Hipertensiunea arteriala si stilul de viata

Teste auditive (audiometria)

Sincopa

Atacul de panica si tulburarea de panica

Hipertensiunea arteriala - generalitati

Energia de la celula incepe! Coenzima Q10 este responsabila!

Sindromul vestibular

Vertijul – simptome, cauze si tratament

Durerile de cap pot semnala un motiv de ingrijorare?