Acid salicilic

Acidul salicilic este un beta-hidroxi acid, avand o grupare OH adiacenta unui grup carboxil. Acest acid organic, cristalin si incolor este utilizat in sinteza organica si functioneaza ca un hormon de provenienta vegetala care genereaza un impact major asupra cresterii si dezvoltarii plantelor, fotosintezei, transpiratiei, captarii si transportului de ioni. De asemenea, acesta induce modificari genetice in structura cloroplastului.
Acidul salicilic este cel mai cunoscut compus chimic similar, dar nu identic, cu componenta activa din aspirina.

Acidul salicilic este un ingredient de baza pentru multiple produse indicate in tratarea bolilor de piele - acnee, psoriazis, bataturi, veruci, keratoza foliculara, matreata. Utilizarea unor solutii care au o concentratie ridicata de acid salicilic provoaca hiperpigmentarea pielii in cazul persoanelor care au o culoare mai inchisa a pielii.

Citeste si despre:

Proceduri cosmetice: Ingrijirea tenului acneic

Consecintele unei supradoze de aspirina

Ce efecte au de fapt ingredientele produselor de ingrijire a pielii

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Pubertatea la persoanele de sex feminin

Acneea: mit si realitate

Semnale discrete ale stresului

6 trucuri pentru ingrijirea pielii cu psoriazis in timpul iernii

Ce dezvaluie tenul despre starea de sanatate a unei persoane

Produsele naturale Secom tin infectiile urinare la distanta