Anxietate sau probleme cu inima?

Stresul si sindromul de oboseala cronica Abces dentar Anxietate Aritmie Atac de panica Boli de colagen vasculare Boli de inima Depresie
+5
Vezi toate grupurile

Postata de Luhu cu 6 ani in urma.

Buna ziua. Am 20 de ani, sunt studenta, sunt destul de stresată, am trecut prin niște perioade mai grele anul trecut (divorțul părinților, despărțirea de persoana cu care fusesem aproape 5 ani, un deces, note mici la bac, doua facultăți pe cap, mutatul la București) și de ceva timp (27 septembrie 2017) fac atacuri de panica zilnic, uneori de doua, trei ori pe zi, alteori odată la 2 zile. Am fost la medicul de familie, m a trimis la psiholog. M a trimis dar nu văd vreo îmbunătățire. In ultimele luni in schimb am niște stări pe care nu le pot defini. Ma înțeapă cumva in piept, dar și între coaste in stânga, îmi amorțesc mâinile, mai ales mana stânga, am sentimentul de irealitate, de parca as trai un film. Dar dacă plâng, îmi revin ca și cum nimic nu s ar fi întâmplat. Problema e ca in urma cu câteva seri am ațipit și m am trezit brusc speriata ca nu am aer și ca o sa mor. Va rog sa ma ajutați. Măcar un sfat, o vorba care sa ma liniștească. Nu mi am făcut analize, urmează. Sunt fumătoare, nu beau alcool foarte des și in cantități mari. Iar stările de panica se manifesta prin gât uscat, hiperventilație, sentimentul de moarte iminenta, nu mi pot lua doza necesară de aer, amorțesc și simt o disperare constanta.

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

psih.Bogdan Pîrtoacă

acum 6 ani

Bună ziua! Simptomele pe care le descrieți se regăsesc foarte frecvent în tulburarea de panică. Ghidurile interanționale în domeniul recomandă psihoterapia cognitiv-comportamentală ca fiind cel mai eficient tratament pentru problemele legate de anxietate. În unele cazuri de intensitate medie și în cazurile de intensitate severă combinația între tratamentul farmacologic și psihoterapia cognitiv-comportamentală este tratamentul indicat. Așadar asigurați-vă că psihologul cu care lucrați folosește această metodă pentru tratarea simptomelor pe care le aveți. Dacă da, discutați cu el referitor la eficiența intervenției terapeutice în cazul dumneavoastră, iar dacă nu, încercați să găsiți un alt specialist care are această calificare. Cu siguranță situația dumneavoastră se poate ameliora.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Psih. Stefania Budacu

acum 6 ani

Buna ziua. Situatia ar fi trebuit sa se amelioreze dupa cateva (3-4) sedinte, in conditiile in care respectati prescriptiile primite. Mergeti pe psihoterapie cognitiv-comportamentala, alegeti un terapeut care sa va preezinte incredere si discutati deschis absolut orice!
Succes!

Raspunde
 
0
 
Luhu

acum 6 ani

S ar fi ameliorat după 3-4 ședințe dacă as fi ținut situația din scurt. Însă am început sa am aceste stări in Septembrie, nu le am dat importantă, iar in ultimul timp s au înrăutățit. Eu am început sa merg la psiholog in Martie la sfârșit. Nu știu ce sa cred. Ceva la inima ar putea fi? Sau orice mi ar putea pune viața in pericol?

Raspunde
 
0
 
Dr. Gabriela Cozmanciuc

acum 5 ani

Buna ziua. Daca nu ati exclus o cauza cardiaca, va astept la o consultatie. Pentru programare va rog sa sunati la 0729729292.

dr. Gabriela Cozmanciuc

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Sindromul de oboseala cronica Sindromul de oboseala cronica – rolul sistemului imunitar Impactul emotional al Sindromului de oboseala cronica 10 alimente indicate in prevenirea stresului! Oboseala

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×