Postata de Emilia61 cu 12 ani in urma.
buna ziua! Am facut examenul coproparazitologic acum o luna si au fost gasiti chisti de giardia. Am facut tratament cu tinidazol acum 7 zile in doza unica (2g=4comprimateX500mg). Am simtit o ameliorare in urmatoarele doua zile, apoi simptomele au reaparut. Ar trebui sa repet tratamentul? Dupa cat timp?
Adauga raspunsacum 12 ani
Parazitozele şi produsele CaliVita
Parazitozele constituie un motiv de reală îngrijorare pentru orice mămică. Dar, în ultima perioadă, tot mai mulţi adulţi au fost depistaţi cu diverşi paraziţi. Una din cauzele apariţiei acestora este igiena necorespunzătoare, însă lamblia este rezistentă şi la clorinarea apei, deci contaminarea este inevitabilă.
Pentru o mai bună înţelegere a acestui articol trebuie să cunoaşteţi câteva noţiuni.
• "Parazitul este o fiinţă vegetală sau animală, care trăieşte temporar sau definitiv pe seama altei fiinţe vegetale sau animale, deseori provocându-i tulburări evidente".
• "Parazitozele sunt boli cauzate de diverşi paraziţi". Cel mai des întâlnite parazitoze sunt: giardioza sau lambliaza, ascaridoza şi oxiuroza.
Giardioza
Giardia este un parazit al intestinului subţire şi al căilor biliare. Odată pătruns în tubul digestiv al omului, parazitul se multiplică rapid, ajungând chiar la densităţi de 1 milion de paraziăi/cm2 de mucoasă. Astfel apare malabsorţia, deoarece porţiuni întregi de pe suprafaţa intestinală sunt sustrase procesului de absorbţie. Contaminarea se realizează prin ingestia chisturilor de pe fructele sau legumele contaminate şi nespălate, ingestia de alimente contaminate, mâini murdare, apă contaminată. Apar următoarele simptome: diaree, constipaţie, dureri abdominale, dureri de cap, balonare, lipsa poftei de mâncare, manifestări cutanate (prurit). În cazul în care parazitul pătrunde în căile biliare extra- şi intra hepatice, apare lambliaza hepatobiliară cu rol important în declanşarea de colecistite, dischinezii biliare, enterite, colite. Lambliile declanşează simptome cum ar fi: balonare, stare de oboseală, ameţeală, pierdere în greutate. De asemenea, se poate ajunge la hepatomegalie, cu alterarea moderată a probelor funcţionale hepatice.
Ascaridoza
Ascaridoza este provocată de Ascaris lumbrip***ades (limbric), un parazit de culoare alb-gălbuie, uneori roz, care măsoară 15-25 cm. Ouăle înghiţite odată cu alimentele contaminate (fructe sau zarzavaturi nespălate) sau cu apa infestată ajung în intestin, unde, sub influenţa sucurilor intestinale, îşi pierd învelişurile şi se eliberează larvele. Larvele străbat peretele intestinal şi, pe cale venoasă, ajung în ficat, apoi, prin venele suprahepatice, la inimă. ai departe, prin mica circulaţie, ajung în plămâni, unde perforează peretele alveolar, urcă de-a lungul arborelui respirator şi, prin trahee, ajung în cavitatea bucală, de unde, înghiţite, ajung din nou în intestin, devenind adulte. Formele adulte se acuplează, iar după 2-3 luni, femelele depun ouă. Viaţa ascaridului adult este de 1-2 ani, timp în care femela depune în jur de 200.000 de ouă. Ascaridoza se face cunoscută printr-o serie de tulburări clinice, caracteristice celor două faze: de larvă şi de adult. În prima fază, când are loc trecerea larvelor prin plămâni, ne vom găsi în faţa unei adevărate pneumonii ascaridiene. În faza a doua - intestinală - vor apărea: dureri abdominale, însoţite de greaţă, balonări, modificări de apetit, tulburări de tranzit, cefalee, ameţeli, prurit, anemie. Prezenţa parazitului în căile biliare constituie cauza icterelor obstructive.
Oxiuroza
Oxiurul este un parazit mic, femela măsurând până la 1 cm, iar masculul 0,3-0,5 cm. Trăieşte în cecum şi migrează, în special noaptea, spre orificiul anal, unde depune ouă. Migrarea se face, de obicei, seara şi se caracterizează printr-un prurit anal greu de suportat. Este introdus în organism prin intermediul mâinilor murdare. Este însoţit de prurit, insomnie, urticarie (datorită toxinelor), amenoree, apendicită parazitară, depresii grave, ocluzii intestinale etc.
Parazitozele enumerate mai sus sunt răspândite pe întregul glob, cu frecvenţă mai ridicată în colectivităţile de copii. Însă indiferent de tipul parazitului, prezenţa acestuia în organism influenţează negativ dezvoltarea psihică a celor infestaţi. Organismul în plină dezvoltare al copiilor, cu necesităţi energetice sporite, poate suferi mai mult de pe urma diferiţilor paraziţi. Astfel, pot apărea tulburări de digestie şi de absorbţie, inhibarea activităţii unor enzime, modificări ale mucoasei intestinale, toate acestea urmate de întârzieri în dezvoltarea şi creşterea copiilor. De asemenea, toxinele eliminate de paraziţi pot cauza tulburări neuropsihice, tulburări de memorie, de atenţie, de concentrare.
În concluzie, toate parazitozele afectează întreg organismul. Nu lăsaţi parazitozele netratate, dar nici nu le trataţi singuri cu medicamente. Mergeţi la medic! Nu administraţi medicamente antiparazitare nerecomandate de medic: sunt hepatotoxice.
CaliVita International ne oferă o gamă variată de produse naturale cu rol antiparazitar, fără efecte secundare.
Soluţia ideală pentru astfel de situaţii cuprinde trei etape: a) distrugerea parazitului; b) eliminarea toxinelor rezultate din organism; c) refacerea organismului, a leziunilor provocate de parazit.
a) Distrugerea parazitului se poate realiza cu:
• Paraprotex - cel mai complex dintre produse, distruge paraziţii şi ciupercile (prin conţinutul de usturoi, cuişoare)si bacteriile. În acelaşi timp este un bun dezinfectant, fortifică sistemul imunitar, contribuie la buna funcţionare a sistemului digestiv, protejează ficatul, elimină substanţele reziduale.
• Garlic Caps with Parsley - omoară toţi paraziţii şi, totodată, detoxifică organismul, accelerează epitelizarea (vindecarea rănilor) mucoasei digestive şi a celorlalte organe lezate. Este util în unele pneumonii, bronşite, traheite; ajută la refacerea plămânilor după pneumoniile ascaridiene.
• Oregano Oil-, are proprietăţi vermifuge, , detoxifică organismul, accelerează epitelizarea (vindecarea rănilor) mucoasei digestive şi a celorlalte organe .Se mai foloseste in infectii virale,urinare si problem legate de caile respiratorii
• White Willow - scoarţa de salcie albă, are proprietăţi vermifuge.
b) Detoxifierea organismului se face excelent cu Pure Yucca.
c) Refacerea organismului şi a ţesuturilor lezate de prezenţa parazitului se face cu:
• Green Care - care reface flora intestinală şi cicatrizează leziunile intestinului cu ajutorul clorofilei; mediul alcalin realizat este neprielnic paraziţilor, iar vitaminele şi mineralele prezente refac organismul afectat.
• ACZymes şi Acidophilus - refac flora intestinală şi asigură buna funcţionare a intestinului afectat.
• Cholestone - conţine usturoi şi pectină de măr, care ameliorează activitatea colonului şi asigură menţinerea florei intestinale.Bee Power - cu conţinut de lăptişor de matcă, regenerează ţesuturile arborelui bronţic şi este util în bolile hepatice, nevrite.
• Oxymax - prezenţa oxigenului este neprielnică paraziţilor şi ajută la refacerea rapidă a ţesuturilor lezate.Complexele vitaminice - Full Spectrum, Vital 0, A, B, AB, Lion Kids Multivitamin - refac organismul după procesul de malabsorbţie ce însoţeşte parazitoza.
• Ocean 21 - prin conţinutul de Aloe Vera reface tot tractul digestiv, iar prin conţinutul de alge marine oferă din belşug necesarul de proteine, vitamine, minerale; sucul de morcov şi sfeclă (surse bogate de vitamine şi minerale) reface ţesuturile epiteliale.
• Să nu omitem nici produsele Super Soya Lecithin şi Stress Management, care, prin complexul de vitamine din grupa B şi C, refac ţesuturile.
Asocierea suplimentelor alimentare în vederea soluţionării parazitozelor trebuie să se facă conform recomandării medicului. Nu trebuie să se folosească simultan mai mult de 2-3 produse. De asemenea, trebuie să ţinem minte că dozele pentru copii sunt mai mici decât la adulţi.
Sunt mămica a două fetiţe şi pe toate mămicile pe care le întâlnesc le sfătuiesc să acţioneze aşa!
Vă doresc multă sănătate, succes şi victorie în lupta cu paraziţii ce ne agresează pe noi şi mai ales pe micuţii noştri!
acum 11 ani
deci asta se intampla daca ai lambli si un tratament serios daca puteti sami spuneti la nevoie fiindca am si eu si de acea zic la 18 ani se intampla de jumate de an la mine
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua