Scurgeri maronii la 7 săptămâni după chiuretaj aspirativ?

Intrerupere de sarcina

Postata de Utilizator11706461362 cu 3 luni in urma.

Acum 7 săptămâni am avut un chiuretaj aspirativ pentru o sarcina oprita spontan din evoluție la 9 săptămâni, cu implantare în cicatricea de cezariană. Am făcut multiple analize de beta HCG, abia acum a scăzut la 9 mUI/mL, ecografii transvaginale, ultima cu următoarele rezultate:
uter dimensiuni normale, caviate uterina virtuala ,endometrul0,86 cm; la nivelul istmic anterior , cicatrice cezariana, zona heterozena 1 cm fara doopler, fara lichid liber in cavitate peritoneala, fsd
ovar dr de 1,5/4,1 cu o imagine anecogena de 3,5/4 cm , fara doopler sugestiva pt chist ovarian seros, ovar stg 2/2,3 cm , ecostructura normala
Acum 12zile am avut menstruație prima data după chiuretaj, fără dureri, totul a decurs normal, dar acum au reînceput sa apară niște scurgerii maronii, rare și fără alte simptome.
Dna doctor a ponenit de boala trofoblastica gestationala ca cel mai rău caz dacă scurgerile nu se opresc după cicluri și Beta HCG ul nu scade la 0.
Sunt normale scurgeri maronii la atâtea săptămâni după chiuretaj? Este posibil sa fie o vindecare mai grea, dezechilibru hormonal sau exista o posibilitate mare de boala trofoblastica?
Mulțumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 3 luni

Buna ziua,

In general, scurgerile maronii la cateva saptamani dupa un chiuretaj aspirativ pot fi normale, reprezentand eliminarea produselor de degradare ale sangelui vechi sau inchegat. Cu toate acestea, acest lucru trebuie evaluat in contextul istoricului medical si al simptomelor curente.

Boala trofoblastica gestationala este o complicatie potentiala a unei sarcini oprita in evolutie, dar aceasta este relativ rara. Aceasta boala se caracterizeaza prin cresterea anormala a celulelor care ar fi trebuit sa devina placenta. Beta HCG care nu scade la zero poate indica o problema, deoarece in mod normal, nivelurile acestui hormon ar trebui sa scada dupa un chiuretaj.

In acelasi timp, este posibila si vindecarea mai dificila, precum si un dezechilibru hormonal, care ar putea duce la simptome asemanatoare.

Daca simptomele persista sau se inrautatesc, ar trebui sa luati legatura imediat cu medicul ginecolog.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Uterul-si-probleme-lui/sangerarea-uterina-de-natura-functionala_1031
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-asociate-sarcinii/pierderea-unei-sarcini-si-moartea-neonatala_1188

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Intreruperea de sarcina Avortul medicamentos sau intreruperea sarcinii cu medicatie Avortul provocat - pierderea provocata a sarcinii Astmul bronsic si sarcina Limfomul Hodgkin in timpul sarcinii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×