sarcina,ovare polichistice

Infertilitate feminina Infectie intraabdominala Ovare polichistice

Postata de NICOLETA133130095 cu 15 ani in urma.

Buna.

Am fost diagnosticata cu acest sindrom cand aveam 14 ani.De atunci iau Diane 35,Jodid Kali(200). Ce tratamente as putea urma pentru a ramane insarcinata,(??!)imi doresc foarte mult un copil iar fertilizarea invitro nu e o solutie.Se exclude din start.
Va rog frumos sa imi raspundeti.

Adauga raspuns

Raspunsuri (34)

simona166117244

acum 15 ani

Buna Beea,
Din cate am citit nu exista un tratament specific care sa vindece Sindromul ovarului polichistic. Iar femeile care prezinta acest sindrom pot ramane insarcinate, dar in timpul sarcinii pot avea un risc marit de a dezvolta diabet gestational.
Iar pentru un tratament ca sa ramai insarcinata.... nu exista o regula general valabila. Stiu mamici care au ramas insarcinata ac***a ovare polichistice, sarcina a fost normala si au copii sanatosi.
Sfatul meu este sa gasesti un medic ginecolog cu care poti discuta, un medic care stie sa-si faca meseria. E foarte posibil sa ai nevoie de monitorizare a ovulatiei.
Sanatate maxima!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
maria782

acum 15 ani

acest sindrom al ovarelor polichistice nu are leac.si eu sufar de acest sindrom si nu este chiar asa de placut cand te ingrasi-obezitate de ti android,adica tesutul adipos se localizeaza in jurul taliei si al abdomenului-,cand nu ai ciclu regulat si-ti dorsti foarte mult sa ramai insarcinata dar nu poti pentru ca nu ai ovulatie.la mine minunea s-a intamplat totusi dupa un tratament pentru ovulatie.medicul la care merg mi-a dat o serie de analize de fact pentru a-mi stabili tratamentul.din pacate sarcina nu a ajuns la final.a ramas la stadiul de 20 saptamani.nu din cauza sindromului ci a colului care nu a suportat presiunea sarcinii.

Raspunde
 
0
 
ROXANA48116945

acum 14 ani

Multe femei au probleme menstuale, de ovulatie sau chiar de fertilitate. Menstruatia abundenta sau neregulata reprezinta cea mai frecventa problema a ciclului menstrual. Insa, dupa pubertate, unele femei prezinta derglari ale menstruatiei in sensul ca sangerarile apar din ce in ce mai rar ori se confrunta cu perioade de amenoree, urmand sa constate (poate) mai tarziu ca nu reusesc sa aiba o sarcina. Aceste simptome pot sa apara in unele patologii ale organelor genitale feminine, dintre care si sindromul ovarelor polichistice.



Chistul ovarian poate fi unic sau multiplu, la nivelul unui ovar sau interesand ambele ovare. Unele fetite, pana in perioada de dupa pubertate, prezinta chisturi ovariene, insa acestea nu prezinta un risc patologic, ele urmand sa se resoarba fiziologic astfel incat dupa pubertate sa nu mai existe. Alte fetite pot dezvolta chisturi “profesionale”, in sensul ca anumite activitati pot favoriza aceasta patologie, cum ar fi inotul.



Ovarele polichistice, dupa cum le spune si denumirea, prezinta mai multe chisturi care le perturba functia. Acestea poat avea diverse cauze, printre care cea oncogena nu este exclusa.



Sindromul ovarelor polichistice nu este insa o patologie similara ovarelor polichistice, ci reprezinta, pe langa prezenta chisturilor, o dereglare hormonala manifestata prin hiperandrogenism (androgenii sunt hormoni masculuini, insa femeile produc unii hormoni feminini pornind de la testosteron) cu anovulatie ( lipsa ovulatiei si, deci, a menstruatiei) cronica.



Simtomele care apar in sindromul ovarelor polichistice pot fi: obezitate, ciclu neregulat, acnee, caderea parului, hirsutism (pilozitate excesiva), durere pelvina, infertilitate, diabet, hipertensiune arteriala, sangerari vaginale anormale. De cele mai multe ori asociata sindromului ovarelor polichistice este infertilitatea. Exista insa si alte boli care prezinta simptome asemanatoare: tumori ale glandei suprarenale , in urma nasterii -un exces al hormonilor suprarenalieni , alimentatie dezechilibrata , disfunctii tiroidiene etc.



In ultimii ani studii complexe au fost efectuate pentru a se gasi un tratament eficient in aceste patologii chistice ale ovarelor. O metoda reusita de tratament consta in terapia cu laser.



In general pacientele sunt tratate cu citrat de clomifen sau li se efectueaza drilling ovarian sau diatermia ovariana ce se practica in cadrul laparoscopiei (o metoda invaziva de acces catre ovare, necesitand anestezie generala). Una din cauzele pentru care ovarele nu elimina ovulul (in perioada ovuatiei) este reprezentata de ingrosarea membranei acestora (“ovarul de fildes” sau “ovarul de portelan”). Prin aceasta metoda practic se indeparteaza membrana ovariana pentru a se putea elimina ovulul. Din pacate aceasta metoda de tratament nu este utila in timp, astfel ca pacientele au ovulatie, insa numai cateva luni de la interventie.



Tratamentul cu YAG-laser se aplica la nivelul interstitiului ovarian imbunatatind ovulatia. Primele cercetari in acest sens au fost initiate de catre Dr. Wenjie Zhu si colegii sai de la ShenZhen Maternity and Child Healthcare Hospital din Chinahello, care au studiat efectele acestei terapii pe un lot de paciente. Metoda consta in aplicarea transvaginala a coagularii cu laser la nivelul interstitiului ovarian sub ghidare ecografica transvaginala. Mai exact, transvaginal cu ajutorul unui ac lung o fibra optica la nivelul ovarului pentru a putea fi transmisa localizat energia laserului. Aceasta interventie nu este unica, ea necesitand cateva repetari, in functie de caz. Acest tratament poate realiza la nivelul interstitiului ovarian un mediu favorabil dezvoltarii foliculilor ovarieni (care contin ovulul) si producerea ovulatiei.



Ca si rezultate, se poate obtine un raport optim intre hormonul luteinizant (LH) si folicular stimulant (FSH) astfel incat ovulatia sa poata fi produsa.Valoarea serica medie a nivelului de hormon luteinizant si testosteron au scazut semnificativ. Nivelul seric de FSH, estradiol si prolactina nu este, de obicei, modificat. In urma unei astfel de terapii femeile au sanse de 25-30% de a ramane insarcinate. Menstruatia este reluata in mod normal si regulat la aproximativ 80% din pacientele care au recurs la aceasta terapie.



Ca si complicatii, datorita metodei invazive, terapia cu laser poate prezenta unele riscuri, cum ar fi cele ale anesteziei, precum si hemoragii intraabdominale, lezarea organelor intraabdominale prin introducerea acului, predispozitie la infectii pelvine etc.



Din pacate infertilitatea este o problema de care tot mai multe femei incearca sa se trateze, insa nu exista inca o metoda sigura de obtinere a reusitei. Pentru unele paciente anumite metode medicale se dovedesc a fi utile, pentru altele insa nu.

Raspunde
 
0
 
Marian83117484

acum 14 ani

Buna,
Incearca un tratament homeopat cu dr. Mircea Peia din Timisoara, telefonul il gasesti intrand pe internet. Eu urmez un tratament naturist de-al dansului si pot sa ti spun ca merita. In functie de afectiunile si problemele tale,te va sfatui ce sa faci. Si pe mine m-au trimis medicii la ferilizare in vitro si atunci am apelat la dr respectiv, si financiar nici nu se compara. Deci,ai incredere si incearca!
Mult noroc!

Raspunde
 
0
 
valyi

acum 14 ani

Buna
Si eu am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice, am urmat tratament in perioada feb-mai 09, in mai am facut prima inseminare iar acum sunt graviduta.Mult succes tuturor

Raspunde
 
0
 
Maria

acum 14 ani

Felicitari Valyi! Eu pe langa ovare polichistice mai am si hipotiroidism..ce veselie pe mine...nu reusesc sa raman gravida....sper in continuare...

Raspunde
 
0
 
MembruMobileApp1524731274

acum 6 ani

buna maria. si eu am ovare polichistice si hipotiroidism. ai reusit sa ramai insarcinata?

Raspunde
 
0
 
ROXANA

acum 13 ani

Buna fetelor. Acum cateva zile am facut ecograf intravaginal si mi sa spus ca am ovarele amandoua polichistice si usor marite. Problema este ca eu vroiam sa raman gravida de aceea am fost si la doctor. Credeti ca sunt sanse sa nu raman gravida sau in cel mai rau caz sa am probleme in timpul sarcinii?

Raspunde
 
0
 
maria

acum 13 ani

buna.in urma cu un an am fost diagnosticata cu ovare polichistice am urmat un tratament cu anticonceptionale iar dupa sase luni mi sa spus ca s-au resorbit si pot ramane gravida fara nici o problema dar au trecut 5 luni si nu am vazut inca rezultatele.este posibil intradevar sa nu poti ramane gravida decat prin inseminarile in vitro?

Raspunde
 
0
 
ramona

acum 13 ani

buna fetelor si eu ma confrunt cu aceeasi problema fac tratamente de 7 ani si nici un rezultat.am avut o sarcina anul trecut dar s-a oprit din evolutie foarte repede.am incercat tratamentele hormonale si nu au avut nici un efect urmeaza peste cateva luni sa fac si drilingul ovarian.sper ca voi sa aveti mai mult noroc

Raspunde
 
0
 
badea raluca

acum 13 ani

darga ramona, incearca terapia cu laser. rezolva si problemele genitale si stimuleaza si ovulatia ramanand foarte usor insarcinata. eu am inceput terapia de ieri. am fost f impresionata de d-na dr Schultz Daniela,adresa cabinetului este Ploiesti, str baraolt nr 5. mersesem la dumneaei ca sa ma ajute sa raman insarcinata cu ajutorul laserului, de care am auzit numai laude.am avut insa surpriza sa descoper probl care nu m-a lasat sa raman gravida- o anexita netratata, nedescoperita de cei trei doctori ginecologi pe care i-am tot schimbat in decurs de un an, de cand incercam sa concepem un copil. D-na dr mi-a fost recomandata de nenumarate persoane, foarte multe ramanad insarcinate cu ajutorul dumneaei, sau auzind de femei care au ramas astfel.este o dr exceptional de amabila,un adevarat profesionist, sa nu mai zic ca are un album cu bebelusii rezultati in urma acestei terapii. daca ai tr de la medic si adev de salariat, consultul e gratuit, daca nu, e 60 de ron.o sedinta de laser e 15 ron, fiind necesare 5 sau max 10 sedinte, depinde de gravitatea cazului.tel il gasesti pe net pt programari.bafta multa!

Raspunde
 
0
 
sal..

acum 13 ani

Eu de cand ma stiu am avut chisturi..atat de multe au ajuns sa fie incat mi-a iesit unul si pe uter...m-am speriat destul de tare caci nu puteam face copii ,dar acum sunt insarcinata in luna a treia si-s ok.deci nu disperati caci sanse exista sa faceti BB.poopici

Raspunde
 
0
 
Gabriela

acum 13 ani

Buna ziua.Astazi am fost diagnosticata cu SOP dar am o nedumerire..Mie menstruatia imi vine din ce in ce mai des(26,25,24,23 zile) si foarte putina cantitativ, nicidecum abundenta.Este posibil sa mi se fi pus gresit diagnsoticul?

Raspunde
 
0
 
patrix1980

acum 13 ani

buna,
deci nu stiu cum sa incep....am ceva probleme dar vreau un copil chiar doi!!! sa incep: am ovare micropolichistice, am menstruatie neregulata, iau duphaston, am avut toxoplaszmoza9am descoperit-o in 1997...acum am 31 de ani)am facut analaizele de toxoplasmoza si mia iseit igg poztiv si igm negativ...iau duphaston de 1 an, si din decembrie am inceput sa invecr sa am un copil (pentru prima oara in vaiat mea....) oare voi putea sa am un copil. imi doresc asa de mult un bebe sau doi bebe. oare ma poate ajuta cineva? va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
multumesc si sanatate tuturor mamicilor si bebeilor si bineinteles celor cere isi doresc bebe...

Raspunde
 
0
 
neli

acum 13 ani

Buna,
Ma numesc Neli si sunt noua pe aici.....am 19 ani si acuma 2 ani am fost si eu diagnostificata cu sindromul ovare polichistice......eu merg la dr.Popo Zoran din timisoara si vreau sa va spun k este fff bun........mie mi s-a zis k voi putea ramane insarcinata dar mai greu ........acuma fac tratament deorece am facut analiza ca125 (descoperire tumoti) si mi-a iesti peste valorile normale asa k acuma sunt suf tratament ......d cateva zile incoace ma dor fff tare ovarele am pofte destuli d mari si mi se face foame (mai ales seara fff tare) unghile au inceput sa imi creasca din ce in ce mai mult......nush am facut inaite atatea teste d sarcina si au iesit negative incat acvuma nu mai am curaj sa imi fac deeoarece imi este frik k va iesi la fel........imi doresc fff mult sa raman insarcinata...sper sa reusesc........va urez si voua succes......va pup:*:*:*:*:*

Raspunde
 
0
 
irina

acum 12 ani

fetelor,am 21 de ani hipotiroidie si ovare polichistice. am 104 kg la 1.75 m din cauza probl de sanatate . de cand am fost diagnosticata am crezut ca sunt stearpa(scuzati cuvantul) si uite ca dupa 2 ani jumate am ramas insarcinata. nu va pierdeti speranta desi stiu ca e greu. eu nu am facut nici un tratament am ramas din`gresala` pt ca nu am ovulatie regulata . si o sarcina vindeca SOP mie deja la nici 2 luni de sarcina ovarul stang mi s-a vindecat complet . Am vazut ca cineva spunea de tozoplasma ca ia iesit Igg pozitiv si Igm negativ e foarte bine sa ai asa e cel mai bine asta inseamna ca infectia a fost prezenta in corp acum mai bine de 2 ani . imfectia cu toxoplasma nu se mai face o data ce ai avut-o dar trebuie prevenita in sarcina adica nu atinggi carne cruda cartofi si pamant sau tot ce iese din pamant . succes si nu va pierdeti speranta ,Dumnezeu are un plan pentru toti!

Raspunde
 
0
 
ALEXANDRA DINU

acum 12 ani

buna fetelor,si eu din nefericire am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice..medicul mi-a prescris inceperea tratamentului cu diane 35,pe care il si urmez in prezent.pentru inceput trebuie sa revin la control peste 3 luni pt a vedea rezultatele.sper sa fie unele imbucuratoare.asemea voua si mie mi sa zis ca se poate ramane gravida,insa mai greu...si ca persoanele cu acest diagnostic sunt predispuse diabetului.sunt destul de speriata,insa sper ca va fi bine.si o sa trec si peste asta.asta va doresc si voua,sa vi se implineasca dorintele si multa sanatate,ca e mai buna decat toate

Raspunde
 
0
 
mada

acum 12 ani

buna fetelor,
am ovare polichistice si de 3 ani incerc sa raman gravida, de o jumatate de an am inceput sa fac analize amanuntite, ovulatie nu prea e.....iar acum doctora mi-a zis sa fac si histerosalpingografie. a mai facut cineva, ce stiti despre ea ??
am mai auzit si de tratament cu diane 35, dar nu stiu pe ce perioada de timp sa le folosesc 3 sau 6 luni???

Raspunde
 
0
 
Diana

acum 12 ani

buna fetelor,
am 20 ani,de cind ma stiu am avut probleme cu ciclul,pina ce nu demult ginicologul m-a diagnosticat cu acest sindrom,sunt foarte stresata,dupa atita informatie citita pe internet,iar eu imi doresc atit de tare copii(((...vreau sa va intreb care e solutia cea mai buna dupa parerea voastra...cel mai tare ma sperie un lucru,tratamentele astea ingrasa,ca de exemplu diane35?doar din aceasta cauza mi-e teama sa incep cursul de lecuire...
Voua va urez bafta,sper sin tot sufletul ca fiecare din voi sa va insanatositi si sa vi se indeplineasca visul de a fi mamica!!!

Raspunde
 
0
 
kyddy

acum 11 ani

.....
Am 29 de ani si de 4 ani incerc sa fac si eu un bebe, problema e ca ma stiu cu ovare polichistice de o viata .....ciclul este normal si as putea spune aproape regulat, dar foliculi nu se dezvolta ca sa elimine un ovul ....asa ca pot spune am incercat aproape toate medicamentele de a putea ramane gravida chear si injectabile dar nici o sansa .....oricum nu imi pierd speranta chear de tot .....succes celor care vor sa ramana gravide ....

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Diagnosticul radio-imagistic in infertilitatea feminina Factori care pot influenta infertilitatea feminina Fibromul uterin - una dintre cauzele infertilitatii feminine Infertilitatea cuplului Infertilitatea - sterilitatea

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×