Cum imi pot ajuta copilu sa nu se mai trezeasca pangand si speriat ?

Cresterea si dezvoltarea copiilor

Postata de PaulaF cu o luna in urma.

De câteva zile bune băiețelul meu de 5 ani se trezeste noaptea de mai multe ori plangand si foarte speriat. Și nu înțeleg ce se întâmplă cu el. I-am luat accesul de la telefon și televizor aproape de tot, se mai uita doar la desene și pe telefon doar se joaca, insa tot asa se trezește noaptea, ma îngrijorează starea asta a lui și nu știu cum sa procedez. Niște sfaturi m-ar ajuta mult. Mulțumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

In primul rand, ar fi bine sa incercati sa vorbiti cu el si sa incercati sa aflati ce il sperie sau daca a avut vise urate. Intelegerea cauzei il pot ajuta pe copil sa se simta mai confortabil sa va vorbeasca despre ceea ce il ingrijoreaza. Asigurati-l ca nu este nimic gresit in a fi speriat si ca toti au vise urate uneori.

De asemenea, i-ati putea oferi o jucarie de plus sau un obiect pe care il considera reconfortant pentru a-l tine in brate in timpul noptii. Crearea unei rutine de somn relaxanta poate fi, de asemenea, foarte utila. Acest lucru poate include citirea unei povesti inainte de culcare sau ascultarea unei melodii linistitoare.

O alta posibilitate ar fi sa-i limitati timpul petrecut in fata ecranelor cu cateva ore inainte de culcare. Lumina albastra emisa de telefoane si televizoare poate afecta calitatea somnului. In schimb, puteti incuraja sa citeasca o carte sau sa se joace cu jucarii care nu au ecran.

Daca starea lui continua, ar fi indicat sa cereti sfatul unui specialist. Un psiholog sau un psihiatru pediatru ar putea ajuta la identificarea oricarer probleme sau anxietati pe care le-ar putea avea copilul dumneavoastra.

Alegeti un medic potrivit pentru copilul dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/problemele-de-somn-ale-copiilor-si-adolescentilor_18850

Raspunde
 
0
 
Advertisement
PaulaF

acum o luna

Jucărie are cu care doarme mereu, la ecrane îl las mult mai puțin fata ca de obicei. Plus ca mereu am încercat sa aflu ce se întâmplă cu el, ce îl sperie sau ce visează, insa de multe ori zice ca nu știe sau după câteva încercări zice el ceva acolo, dar în unele cazuri nu ar fi ceva de speriat. Se trezește asa dintr-una speriat se ridica din pat și plânge, aseară era atât se speriat încât iam dat sa bea un pic de apa dar nu putea ca tremura. Apoi după ce sa liniștit la scurt timp din nou sa ridicat în picioare și vroia sa plece și tot zicea "hai mami cu mine sa îți arat " dar el mergea spre geam. Este ca tuseste si apoi brusc se trezește plangand, ma gândeam ca poate fi asta cauza tusitul dar se trezește și dacă nu tuseste. Deci nu mai știu cum sa procedez sincer.

Raspunde
 
1
 
PaulaF

acum o luna

Exista posibilitatea ca atunci când are un episod de genul el fiind cu ochii deschiși sa nu ma observe ? Adică sunt lângă el dar totuși nu se linistete imediat. Adică în sensul ca el încă este acolo in acel episod sa zic asa deși este cu ochii deschiși. Sper ca se înțelege la ce ma refer.

Raspunde
 
1
 
Mihaela

acum o luna

Încerca și incinal la o icoană și dal cu mir pe frunte pe cap pe mâini și pe piciorușe și punei o iconițe sub pernă

Raspunde
 
0
 
Clinica Hope

acum o luna

Îmi pare rău să aud că băiețelul tău se confruntă cu această situație. Este într-adevăr îngrijorător când copiii se trezesc noaptea plângând și speriați. Limitarea timpului petrecut în fața ecranelor este un pas bun pentru sănătatea lui, însă există și alte aspecte care ar putea contribui la această problemă.

În primul rând, ar fi util să te gândești la rutina de somn a băiețelului tău. Este important să aibă un program regulat de culcare și să se asigure că se odihnește suficient. O rutină calmă înainte de culcare, cum ar fi cititul unei cărți sau ascultarea unei povești, ar putea ajuta la relaxare înainte de somn.

De asemenea, încearcă să identifici dacă există anumite factori stresanți sau anxietate în viața lui, care ar putea contribui la trezirea lui în timpul nopții. Uneori, schimbările în viața familială sau la grădiniță/școală pot afecta somnul copiilor.

În plus, încurajează-l să-și exprime emoțiile și să-ți povestească despre orice îl deranjează. Este posibil ca anxietatea sau teama să fie legate de altceva decât de utilizarea ecranelor.

Dacă aceste măsuri nu duc la îmbunătățiri și dacă problema persistă, ar fi recomandat să consulți un medic sau un specialist în comportamentul copiilor pentru a obține sfaturi și asistență suplimentară.

Sper că aceste sugestii te vor ajuta și că băiețelul tău se va simți mai bine în curând. Dacă mai ai nevoie de ajutor sau de sfaturi, nu ezita să mă întrebi. Sănătate și somn odihnitor pentru micuțul tău!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cresterea si dezvoltarea normala a copilului Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Cresterea si educarea copiilor Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×